Συνέβη ξανά στον ΣΥΡΙΖΑ και Π.Κ (Προ Κασσελάκη) αλλά ο τελευταίος δεν ήταν τότε στην Ελλάδα. Είναι αμφίβολο αν οι celebrity υποψήφιοι στις ευρωεκλογές κουβαλάνε το κοινό τους στο κόμμα που επιλέγουν να κατέβουν (ο Αλέξης Γεωργούλης είχε δηλώσει το 2019 ότι μιλούσε και με τη ΝΔ, πριν διαλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ).

Ads

Αλλά είναι μάλλον βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα δημιουργήσουν πρόβλημα.

Ο κ. Παπανώτας πρόλαβε πριν τις εκλογές, τρώγοντας γκολ από τα αποδυτήρια. Όμως το πραγματικό ερώτημα, πέρα από την απαράδεκτη δήλωση του περί γυναικών που «τα θέλουν»- μπορεί, όπως δήλωσε, να μην το πιστεύει, σε αυτές τις εκπομπές πρέπει να πετάς μια στρακαστρούκα τη μέρα- είναι τι θα κάνει ο κάθε Παπανώτας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε επίσης: ΣΥΡΙΖΑ / Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Δημήτρης Παπανώτας

Ads

Γιατί μπορεί στη Πλατεία Συντάγματος με άλλους 50-100 βουλευτές από το ίδιο κόμμα, μία celebrity να μην κάνει διαφορά. Αλλά όταν είσαι μόνο με 2-3 άλλους στην ίδια ευρωκοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να ξέρεις τι σου γίνεται από πολιτική και διεθνείς σχέσεις, να παράγεις έργο και να μη χάνεσαι στη μετάφραση. Γιατί απλώς, για να μάθεις πώς μπαινοβγαίνεις στο ευρω- κτίριο στις Βρυξέλλες, θέλεις κανένα εξάμηνο.

Μόνο στην Ελλάδα έχουμε κάθε 5 χρόνια τέτοιο συνωστισμό celebrities με φιλοδοξίες Βρυξελλών.

Ο κατά φαντασία Ευρωπαίος κ. Μητσοτάκης, το τόνιζε πριν από 2 μήνες:

«Εμείς θα φροντίσουμε να καταρτίσουμε ένα ψηφοδέλτιο το οποίο θα είναι αντιπροσωπευτικό, έτσι ώστε να μπορούν να εκπροσωπούνται διαφορετικές κοινωνικές ομάδες… Οχι “ψηφοδέλτιο celebrity”, αλλά με κριτήριο το βιογραφικό των ανθρώπων, την εργατικότητά τους, τη δυνατότητα τους να εκπροσωπήσουν τη χώρα στην Ευρωβουλή την επόμενη μέρα».

Kι ύστερα το γύρισε στον Φρέντι Μπελέρη και την Ελεονόρα Μελέτη.

Ετσι άρχισαν τα βέλη ακόμη και από φιλικά προσκείμενους, όπως o Γ. Παπαχρήστος στα Νέα, που άσκησε κριτική τόσο στην επιλογή Μπελέρη όσο και σε αυτή της Μελέτη: Eίναι αυτονόητο ότι οι ευχές μας για καλή επιτυχία τη συντροφεύουν ήδη.

«Όμως γιατί την κάλεσε να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο ο πρόεδρος Κυριάκος, μια που δεν είχε ποτέ ασχοληθεί με την πολιτική η γυναίκα; Τι μπορεί να περιμένει από αυτήν την ένταξη ο Πρωθυπουργός;

Προφανέστατα, να φέρει η κυρία Μελέτη ψήφους, προς ενίσχυση του γενικού ποσοστού της ΝουΔου. Δεν λέω ότι είναι κάτι πρωτόφαντο αυτό, όχι. Αλλά από ποια δεξαμενή ψήφων μπορεί να τις αντλήσει πέραν από το τηλεοπτικό της κοινό;

Δεν θα αντέξω, θα το πω: ο φίλος Κυριάκος, ούτε κατάλαβε τι του συνέβη με την προηγούμενη κοινοβουλευτική του ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Όταν τον χόρευε στο ταψί, η κοινοβουλευτική ομάδα τού υπό διάλυση ΣΥΡΙΖΑ, και οι δικοί του ευρωβουλευτές ούτε που είχαν καταλάβει τι συνέβαινε. Πηγαινοέρχονταν Βρυξέλλες και Στρασβούργο, μες στην καλή χαρά, και ούτε που πήραν μυρωδιά τι στηνόταν με τόση μαεστρία στην πλάτη τους..

Και κάπως έτσι φτάσαμε στο οδυνηρό για την Ελλάδα (ποσώς με ενδιαφέρει αν αυτό αφορούσε και την κυβέρνηση) ψήφισμα καταδίκης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και βρεθήκαμε να συγκρίνεται η Ελλάδα με την Ουγγαρία του Ορμπαν, και εμείς όλοι, απολογούμενοι σε ολόκληρη τη Δυτική Ευρώπη.

Με τα celebrities θα κάνει δουλειά στο Ευρωκοινοβούλιο; Μπορούν οι άνθρωποι αυτοί, μέσα στην ασχετοσύνη τους, να συναγωνιστούν τη δουλειά που έκαναν ο Κούλογλου με τον Αρβανίτη και τον Παπαδημούλη; Δεν μπορούν. Αλλά είναι celebrities, αυτό είναι που μετράει».

Διαβάστε επίσης: Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος / Αντικαθιστά τον Δημήτρη Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

H τελευταία σπόντα πήγαινε και στον Κασσελάκη για τις δικές του επιλογές.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ Μ.Κ(μετά Κασσελάκη) δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά: είναι κόμμα που έχει πρόεδρο celebrity. Για αυτό άρχισε να το πληρώνει από νωρίς: σε δήλωση του μετά την αποπομπή του , o Δημήτρης Παπανώτας τόνιζε αυτά που ίσως θα δήλωνε κάποια στιγμή στο μέλλον, αν είχε εκλεγεί. «Θέλω να θυμίσω στον κ. Κασσελάκη ότι ήμουν ο πρώτος που τον στήριξε από το πρώτο βίντεο που ανέβασε».