Τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν τον συντάκτη τους, χωρίς να συμπίπτουν κατ' ανάγκη με την άποψη του Tvxs.gr
Ο παραιτηθείς διοικητής της ΕΥΠ, είναι ο «χρήσιμος ηλίθιος». Ηλίθιος γιατί η κυβερνητική προπαγάνδα τον εμφανίζει να έχει αποφασίσει μόνος του την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, επειδή τάχα τού το ζήτησαν κάποιες άσχετες μυστικές υπηρεσίες. Και χρήσιμος γιατί χρησιμοποιείται για πλυντήριο, ώστε να ξεπλυθεί ο κ. Μητσοτάκης από τις τεράστιες πολιτικές του ευθύνες.
Τον τόνο στην φιλότιμη προσπάθεια δίνει το πρωτοσέλιδο, κύριο άρθρο στο σημερινό Βήμα της Κυριακής, που ξεκινάει ως εξής:
«Η επιλογή του κ. Παναγιώτη Κοντολέοντος για τη θέση του επικεφαλής της ευαίσθητης Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών είχε εξαρχής επικριθεί (πάντως όχι από την εφημερίδα-ΣΣ)..
..Προερχόταν από τον ιδιωτικό τοµέα παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, οι φήµες που τον συνόδευαν δεν ήταν οι καλύτερες και, το χειρότερο, κυκλοφορούσαν ευρέως πληροφορίες ότι οι µέθοδοι που είχε χρησιµοποιήσει κατά το παρελθόν απείχαν πολύ από το δηµοκρατικό ιδεώδες που επιβάλλεται να καθοδηγεί τους επικεφαλής µυστικών υπηρεσιών..
..Εφθασε η ΕΥΠ να ελέγχει σχεδόν 25.000 επισυνδέσεις (δηλαδή παρακολουθήσεις-ΣΣ) τον χρόνο. Ο αριθµός από µόνος του σοκάρει, προκαλώντας ερωτηµατικά.
Η ευκολία επίσης µε την οποία η διοίκησή της αποδέχθηκε αιτήµατα ξένων υπηρεσιών να παγιδευθεί το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη, την εποχή που ήταν ευρωβουλευτής, δηλώνει το µέγεθος της φθοράς, της επιπολαιότητας, της έλλειψης δηµοκρατικής ευαισθησίας και βεβαίως της διάβρωσης που έχει υποστεί »,
Διαβάστε επίσης: Η μισή “συγγνώμη” -μέσω ρεπορτάζ- του Κ. Μητσοτάκη. Tην διαψεύδουν συνεργάτες του
Για όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα, παρότι είχε θέσει την ΕΥΠ υπό την άμεση εποπτεία του:
«Ο Πρωθυπουργός διαρρηγνύει τα ιµάτιά του πως ούτε αυτός ούτε ο παραιτηθείς γενικός γραµµατέας του γνώριζαν το παραµικρό για τις αντιδηµοκρατικές δραστηριότητες του υπευθύνου της εποπτευόµενης από τους ίδιους υπηρεσίας πληροφοριών. Ουδείς έχει διάθεση να αµφισβητήσει την πίστη του Πρωθυπουργού στα δηµοκρατικά ιδεώδη».
Στο ίδιο μήκος κύματος και το Πρώτο Θέμα
«Ο όλος χειρισµός του τόσο ευαίσθητου θέµατος άφηνε εντελώς έκθετο τον κ. Κοντολέων, καθώς ..όφειλε να παράσχει, έγκαιρα και ξεκάθαρα, πλήρη ενηµέρωση, καθώς και τις δέουσες εξηγήσεις για τις ενέργειές του στο Μέγαρο Μαξίµου. Κάτι που δεν έπραξε, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, εξ ου και αποµακρύνθηκε».
Διαβάστε επίσης: Το μυστικό του predator: τι φοβάται και προσπαθεί να συγκαλύψει ο κ.Μητσοτάκης
Στην αμέσως επόμενη πρόταση, μαθαίνουμε την τραγωδία του φουκαρά Γρηγόρη Δημητριάδη:
«Με αυτά τα δεδοµένα, ο κ. ∆ηµητριάδης βρέθηκε στη δυσχερή θέση, και ενώ δεν είχε ενηµερωθεί για το θέµα, να είναι υποχρεωµένος ουσιαστικά να αναλάβει την πολιτική ευθύνη, καθώς είναι εκείνος που εκ µέρους του Μαξίµου έχει τον ρόλο της εποπτείας της ΕΥΠ»,
Η εφημερίδα μας πληροφορεί επίσης πως ξεκίνησε η παρακολούθηση Ανδρουλάκη (ότι παρακολουθούσε η ΕΥΠ έναν δημοσιογράφο, τον Θανάση Κουκάκη, δεν φαίνεται να απασχολεί) :
«Σύµφωνα µε όσα έχουν διαρρεύσει, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών δέχτηκε τότε αιτήµατα από δύο ξένες µυστικές υπηρεσίες που ζητούσαν αυτή την παρακολούθηση µε το επιχείρηµα ότι ο κ. Ανδρουλάκης έχει επαφές µε Κινέζους αξιωµατούχους, οι οποίες και έπρεπε να διερευνηθούν».
Το αστείο σε όλα αυτά είναι ότι οι «διαρροές» αναφέρουν, ότι οι δύο μυστικές υπηρεσίες είναι της Ουκρανίας και της Αρμενίας (ο πρέσβης της τελευταίας έσπευσε να διαψεύσει το προφανές). Σύμφωνα με την Καθημερινή, που δημοσίευσε αμάσητη τη φοβερή πληροφορία-«διαρροή», «το ενδιαφέρον των ξένων υπηρεσιών και κατ’ επέκταση και της ΕΥΠ είχε κεντρίσει η συμμετοχή του κ. Ανδρουλάκη σε επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου με αντικείμενο εμπορικές σχέσεις της Ενωσης με την Κίνα».
Δηλαδή η Ουκρανία και η Αρμενία, δεν είχαν άλλη δουλειά να κάνουν, παρά να παρακολουθούν τον Ανδρουλάκη επειδή συμμετείχε σε μία επιτροπή, από τις δεκάδες του Ευρωκοινοβουλίου, για τις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα. Ε ρε γλέντια τον Σεπτέμβριο στις Βρυξέλλες!
Μάλιστα οι φοβερές και τρομερές μυστικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και της Αρμενίας, αγόρασαν το predator για να έχουν πλήρη πρόσβαση στο κινητό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δεν τους έφτανε δηλαδή η ΕΥΠ:
«Σύµφωνα µε πηγές (sic), η απόπειρα παγίδευσης που έγινε στο κινητό του κ. Ανδρουλάκη από εξελιγµένα συστήµατα, όπως διαπίστωσαν και οι υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου στη δική τους έρευνα, αποδίδεται σε αυτόνοµες ενέργειες από ξένες µυστικές υπηρεσίες, ενδεχοµένως τις ίδιες που ζήτησαν και επισήµως από την ΕΥΠ την παρακολούθηση των τηλεφωνικών επικοινωνιών του»!
Διαβάστε επίσης: Παραιτήσεις Δημητριάδη – Κοντολέοντος: Αμηχανία και copy paste στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ
Το ίδιο μοτίβο, σε όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα που επαναλαμβάνουν copy paste την ίδια επιχειρηματολογία, στην οποία ο κ. Γρηγοριάδης αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, που φυσικά δεν έχει ο κ. Μητσοτάκης:
«Ο πρωθυπουργός απέπεµψε αµέσως τον επικεφαλής της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέων που έδρασε µόνος, χωρίς να ενηµερώσει το Μαξίµου – Ο Γρηγόρης ∆ηµητριάδης παραιτήθηκε αναλαµβάνοντας την πολιτική ευθύνη ως εποπτεύων της Υπηρεσίας Πληροφοριών, αν και δεν γνώριζε για την παρακολούθηση».
Οπως έγραψε και ο κ. Καμπουράκης στο liberal:
«Τέλος πάντων, ας προσέξουν εκεί στα υψηλά και στα πανύψηλα κλιμάκια, διότι το ηθικό χαστούκι είναι πελώριο. Αν υπάρξει και δεύτερο, αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που φεύγει. Μια κρίσιμη μάζα σοβαρών μετριοπαθών ανθρώπων, θα κουνήσει το μαντήλι. Και ας προσέξει ο ίδιος ο Κυριάκος προσωπικά, που θεωρώ ότι πράγματι δεν είχε ιδέα περί της παρακολούθησης, διότι τον θεωρώ έξυπνο άνθρωπο που -αν μη τι άλλο- καταλαβαίνει τη σχέση ρίσκου-οφέλους».
Διαβάστε επίσης: Θ. Κουκάκης στο tvxs: Η κυβέρνηση χρησιμοποιούσε το Predator και θα τεκμηριωθεί με αδιάσειστα στοιχεία
Στην Ελλάδα τα ΜΜΕ που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, χρημαδοτούνται από το ... κράτος. Tο tvxs.gr στηρίζεται στους αναγνώστες του και αποτελεί μια από τις ελάχιστες ανεξάρτητες φωνές στη χώρα. Mε μια συνδρομή, από 2.9 €/μήνα,ενισχύετε την αυτονομία του tvxs.gr και των δημοσιογραφικών του ερευνών. Συγχρόνως αποκτάτε πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ και το περιεχόμενο του 24ores.gr.
Δες τα πακέτα συνδρομών >