Ο κ. Δημητρακόπουλος εξακολουθεί να πιστεύει ότι βρίσκεται στο… Κορωπί. Ο συνήγορος υπεράσπισης της Εύας Καϊλή δήλωσε την Πέμπτη ότι η πελάτης του υπόκειται σε «βασανιστήρια» και επανέλαβε «ότι δεν ξέρουμε αν τα κριτήρια θα είναι νομικά, πάντα υπάρχουν τα πολιτικά κίνητρα».

Ads

Τις ίδιες θέσεις είχε διατυπώσει και στις 22 Δεκεμβρίου, όταν είχε απορριφθεί η προηγούμενη αίτηση αποφυλάκισης της κυρίας Καϊλή. Είχε δηλώσει ότι πρόκειται για «πολιτική απόφαση», με αιχμές κατά της δικαστίνας που είναι «νέα», ενώ ο «ανακριτής της υπόθεσης είναι κατά 25 έτη μεγαλύτερος της» και άλλα παρόμοια,από αυτά που χρησιμοποιούν ορισμένοι τηλε-συνήγοροι στην Ελλάδα.

Ο κ. Δημητρακόπουλος δεν έχει συνειδητοποιήσει ότι η Δικαιοσύνη λειτουργεί διαφορετικά στο Βέλγιο και ότι ούτε οι δικαστές ούτε η κοινή γνώμη(του Βελγίου!) επηρεάζονται από παρόμοιες επιθέσεις. Αντίθετα, δεν έχει εκτιμήσει όσο θα έπρεπε το γεγονός ότι δικαστές και ανακριτές διαφύλαξαν την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια της Εύας Καϊλή, αποφεύγοντας να την εκθέσουν στις τηλεοπτικές κάμερες και τους φακούς των φωτογράφων, κατά τις προσαγωγές της στο δικαστήριο.

Δεν έπαιξαν δηλαδή με τα ΜΜΕ, παρότι το αξίωμα της Καϊλή, η εμφάνιση της και το τεράστιο διεθνές ενδιαφέρον για την υπόθεση, προσφέρονταν ιδιαίτερα, αν είχαν πολιτικά κίνητρα και ήθελαν να την εξευτελίσουν.

Ads

Αρκεί και μόνο η σύγκριση με την περίπτωση του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μετά τη σύλληψη του στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης, οι διώκτες του τον «σέρβιραν» στον τύπο με χειροπέδες, κερδίζοντας επικοινωνιακά την υπόθεση πριν καλά-καλά ξεκινήσει.

Ο κ Δημητρακόπουλος λίγο απέχει από το να μας πει ότι πρόκειται για «πολιτική σκευωρία», από αυτές που τόσο συχνά… οργανώνονται στην Ελλάδα με τους εμπλεκόμενους σε υποθέσεις διαφθοράς. Η τακτική που ακολουθεί μάλλον κάνει κακό στην πελάτισσα του παρά καλό. Αλλά ίσως στην περίπτωση να ισχύει το δείξε μου τον συνήγορο σου να σου πω ποιος (ποια) είσαι.