Η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή είχε ήδη ενημερωθεί λεπτομερώς για τους κινδύνους  παγκόσμιας εξάπλωσης μιας πανδημίας corona τον Ιανουάριο του 2013.

Ads

Την εποχή εκείνη, το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI) είχε υποβάλει στο Κοινοβούλιο μια «έκθεση για την ανάλυση κινδύνων στην προστασία του πληθυσμού 2012». Περιέγραψε λεπτομερώς το σενάριο «έκτακτης επιδημίας» – που προκλήθηκε από μια «από την Ασία παγκόσμια εξάπλωση» ενός μεταλλαγμένου «νέου κοροναϊού» («Modi-SARS»).

Στο έντυπο κείμενο για την Bundestag με αριθμό  17/12051 αναφέρεται: Το ιδιαίτερο σε αυτή την πανδημία είναι ότι έχει επιπτώσεις σε ολόκληρη τη Γερμανία και σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες στον ίδιο βαθμό και ότι κατά τη διάρκεια μιας περιόδου τριών ετών, μπορούν να αναμένονται τρία χωριστά κύματα της ασθένειας με πάρα πολύ υψηλές απώλειες και σοβαρές συνέπειες.

«Ο τεράστιος αριθμός των μολυσμένων ανθρώπων των οποίων η ασθένεια είναι τόσο σοβαρή που θα πρέπει να νοσηλεύονται ή θα χρειαστούν εντατική φροντίδα στο νοσοκομείο, υπερβαίνει τις υπάρχουσες ικανότητες πολλές φορές», αναφέρει η έκθεση. Και προσθέτει: «Αυτό απαιτεί εκτεταμένο έλεγχο και λήψη αποφάσεων ως προς το ποιος μπορεί ακόμα να εισαχθεί σε μια κλινική και να θεραπευτεί εκεί και ποιος δεν μπορεί πλέον να το κάνει. Ως αποτέλεσμα, πολλοί από τους ανθρώπους που δεν μπορούν να θεραπευτούν θα πεθάνουν». Στο σενάριο, θεωρείται ότι θα υπάρξει υψηλό ποσοστό θνησιμότητας(κατά μέσο όρο 10% των πασχόντων, ανάλογα με την ηλικία )  και θα επιφέρει 7,5 εκατομμύρια θανάτους, παγκοσμίως.

Ads

«Τα συμπτώματα της νόσου είναι ο πυρετός και ο ξηρός βήχας. Οι περισσότεροι ασθενείς υποφέρουν από ρίγη, πονοκέφαλο, πόνο στις αρθρώσεις, εξάνθημα και αίσθημα αδυναμίας, επιπλοκές της αναπνοής».

Η ανάλυση του RKI κάνει επίσης  προβλέψεις  για πιθανή καταιγιστική συμφόρηση του ιατροφαρμακευτικού συστήματος της Γερμανίας  και μεγάλες ελλείψεις στην υγειονομική προστασία  και στην προσφορά σε «φάρμακα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, εξοπλισμό ατομικής προστασίας και απολυμαντικά». Λέει ότι επειδή «η βιομηχανία δεν μπορεί πλέον να ικανοποιήσει πλήρως τη ζήτηση, προκύπτουν σημεία συμφόρησης». Τέλος αναφέρεται η μεγάλη μεταδοτικότητα του ιού και η αδυναμία του συστήματος Υγείας να τον καταπολεμήσει αποτελεσματικά.

image

image

Η μελέτη απαριθμεί επίσης αναλυτικά και σε λίστα τους κινδύνους για τους διάφορους τομείς της διακυβέρνησης και της οικονομίας.

Μετά την αποκάλυψη της έκθεσης (από την εφημερίδα «Tagesspiegel», στις 12 Μαρτίου 2020) με αυτές τις σαφείς προειδοποιήσεις πριν από επτά χρόνια, οι επικριτές της κυβέρνησης στη Γερμανία την κατηγορούν ότι έκανε πολύ λίγα για την προστασία του πληθυσμού από την πανδημία, έχοντας κύριο μέλημά της τη διατήρηση της λιτότητας και του «Schwarze Null» (Ισορροπημένου Δημόσιου Προϋπολογισμού).

Ο «Μερκελισμός» καλά κρατούσε όλο το προηγούμενο διάστημα και ο τομέας της υγείας-και του κοινωνικού κράτους γενικότερα-συρρικνώθηκε αντί να προετοιμασθεί για την επερχόμενη προβλεπόμενη από την έκθεση πανδημία«Modi-SARS». Είναι ερωτηματικό αν η πραγματικά παρούσα πανδημία και ο ιός SARS-CoV-2, θα κατορθώσει να… «τρυπήσει» και να «μολύνει»  με τα αγκάθια της κορώνας του, τον «Μερκελισμό-Σοϋμπλεϊσμό».

Για τη Γερμανία μπορεί να τα καταφέρει, αλλά για όλη την Ευρώπη-όπως ελπίζει η Ελληνική Κυβέρνηση-μάλλον όχι, αν συμπεράνουμε από τη συζήτηση που γίνεται για Ευρωπαϊκό Κορωνοομόλογο!
Όλη η έκθεση προς τη Γερμανική κυβέρνηση του Ινστιτούτου Robert Koch εδώ
 
Γιώργος Κολέμπας
https://www.topikopoiisi.eu/