Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και του υπουργού Μεταφορών, Δημήτρη Ρέππα, ο οποίος μιλώντας στη Βουλή ξεκαθάρισε ότι τους νόμους τους ψηφίζει το σώμα και όχι οι εργαζόμενοι στα μέσα. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους παρότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο.

Ads

Συγκεκριμένα το σωματείο εργαζομένων του Μετρό εξήγγειλε νέα 24ωρη απεργία για την Τρίτη, ωστόσο, το Πρωτοδικείο Αθηνών την έκρινε παράνομη. Πάντως οι συνδικαλιστές διαμηνύουν ότι η απεργία θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Υπενθυμίζεται ότι παράνομη είχε κριθεί και η απεργία της 13ης Ιανουαρίου, η οποία ωστόσο έγινε, παρά τις προειδοποιήσεις του υπουργείου Υποδομών ότι οι απεργοί θα υποστούν κυρώσεις.

Επιπλέον, την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας την Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου και την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου αποφάσισε η γενική συνέλευση των συνδικάτων των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ. Η διοίκηση στον ηλεκτρικό αναμένεται να προσφύγει στο πρωτοδικείο Πειραιά ζητώντας να κριθούν παράνομες οι κινητοποιήσεις.

Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία επικύρωσαν την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου τους και ως εκ τούτου τραβούν χειρόφρενο την Τρίτη και την Τετάρτη. Την Παρασκευή θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3:30 το απόγευμα, ενώ και την προσεχή Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, θα κάνουν και νέα γενική συνέλευση, με αποτέλεσμα τα λεωφορεία να ακινητοποιηθούν 11 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Ads

Τα τρόλεϊ επίσης θα ακινητοποιηθούν Τρίτη και Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή οι εργαζόμενοι θα κάνουν στάση εργασίας 11 το πρωί με 3 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα, Δευτέρα, ακινητοποιημένα είναι Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και Μετρό. Κανονικά κινούνται τα λεωφορεία και το τραμ.

Διαβάστε επίσης:
Οι σημερινές απεργιακές κινητοποιήσεις