Ρώσοι ερευνητές έκαναν το μεσημέρι της Τετάρτης (27/3) γνωστό πως έχουν λάβει 143 αναφορές σχετικά με ανθρώπους που αγνοούνται, μετά την επίθεση της περασμένης Παρασκευής στη Μόσχα, στο Crocus City Hall.

Ads

Η Ερευνητική Επιτροπή αναφέρει σε μια ανακοίνωση που εξέδωσε ότι 84 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, μεταξύ άλλων οι σοροί πέντε παιδιών ηλικίας 9 έως 16 ετών.

Την ίδια ώρα, ρωσικό μέσο σε ρεπορτάζ του ανέφερε ότι τουλάχιστον 95 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι μετά την επίθεση της περασμένης εβδομάδας κοντά στη Μόσχα.

Ο επίσημος απολογισμός από την επίθεση στο Crocus City Hall ανέρχεται τώρα σε 140 νεκρούς και 182 τραυματίες. Όμως, το μέσο Baza, που επικαλείται καλές επαφές με τις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, έγραψε πως επιπλέον 95 άνθρωποι εμφανίζονται σε καταλόγους που έχουν συντάξει οι υπηρεσίες και βασίζονται στις εκκλήσεις πολιτών για αγνοούμενους συγγενείς τους.

Ads

«Αυτοί οι κατάλογοι περιλαμβάνουν ανθρώπους με τους οποίους οι συγγενείς τους δεν έχουν καταφέρει να έρθουν σε επαφή μετά την τρομοκρατική επίθεση και δεν βρίσκονται στον κατάλογο των νεκρών ή των τραυματιών», γράφει το Baza.

Υπενθυμίζεται ότι τέσσερις άνδρες, οπλισμένοι με αυτόματα πυροβόλα όπλα Kalashnikov, μπήκαν στο Crocus City Hall περίπου στις 19.40 τοπική ώρα την Παρασκευή (22/3), έφτασαν μέχρι τους ανιχνευτές μετάλλων στο Crocus City Hall και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως στο πλήθος, οπλισμένοι με αυτόματα όπλα.

Σημειώνεται ότι προφυλακιστέοι για τους δύο επόμενους μήνες, οπότε και αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη τους κρίθηκαν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται ότι διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση.