Η απίστευτη υπόθεση της παιδεραστίας σε βάρος μιας δωδεκάχρονης στην Αθήνα, θυμίζει τα ανάλογα σκάνδαλα που συγκλονίζουν τα τελευταία χρόνια, ιδίως την καθολική εκκλησία.

Ads

Η υποκρισία είναι ένα κοινό χαρακτηριστικό. Γιατί είναι συστατικό στοιχείο του πουριτανισμού. Οι καθολικοί ιερείς κηρύσσουν την ηθική και την αποχή από τις σαρκικές απολαύσεις, την ίδια ώρα που κακοποιούσαν σεξουαλικά ανήλικους για δεκαετίες: στη Γαλλία έπεσαν θύματα 216.00ο παιδιά από 10 ως 13 ετών, τα περισσότερα αγόρια, σύμφωνα με το πόρισμα της Επιτροπής, το οποίο προκάλεσε πάταγο πριν από ένα χρόνο.

Στην ελληνική περίπτωση στα Σεπόλια, πίσω από το μοτίβο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια, κρυβόταν μια δυσώδης υπόθεση, στην οποία συμμετείχαν, ή γνώριζαν,  πολύ περισσότεροι από τους δύο παιδεραστές που συνελήφθησαν.

Υπάρχουν και διαφορές. Όπως και στο ανάλογο σκάνδαλο στην Αγγλία και την Ουαλία δύο χρόνια πριν,  η Εκκλησία έδειχνε ως τη δεκαετία του 2000 απόλυτη αδιαφορία για τα θύματα και συγκάλυπτε τους βιασμούς και τις κακοποιήσεις. Αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη, πρώτα από τα θύματα και μετά από όλη την κοινωνία.

Ads

Στην Ελλάδα οι θύτες ψέλνουν άλλο τροπάρι: πρόκειται για πολιτική σκευωρία. O δικηγόρος του παιδοβιαστή Ηλία Μίχου, δήλωσε στο newsbomb.gr ότι «ο κατηγορούμενος δεν δέχεται τις κατηγορίες, υποστηρίζει ότι είναι ένας πατέρας, ένας οικογενειάρχης, που ουδέποτε έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη, με άψογη κοινωνική παρουσία σε όλους τους τομείς…

..Θεωρεί ότι επειδή είχε ιδιαίτερα σημαντική κομματική δραστηριότητα εντός της Νέας Δημοκρατίας, λόγω αντιζηλίας ή έχθρας, κάποιοι του έστησαν παγίδα, προσπάθησαν να τον παγιδεύσουν για να τον εξοντώσουν ηθικά, κοινωνικά και πολιτικά ».

Διαβάστε επίσης: Βιασμός 12χρονης: Ο Ηλίας Μίχος, η «βαριά» ατζέντα και οι «υψηλά ιστάμενοι»

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή υιοθέτησε και ο Δημήτρης Λιγνάδης και η οικογένεια του. «Υπάρχουν αποδείξεις για σκευωρία» κατέθεσε ο αδελφός του στη δίκη.«Ήθελαν να κατηγορήσουν την κυβέρνηση πως δήθεν ήμουν μια άστοχη επιλογή», υποστήριξε ο ίδιος ο κατηγορούμενος και εξήγησε ότι μπήκε στο στόχαστρο, «καταρχάς και για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις, πριν από τις εκλογές είχα καταφερθεί πολιτικά εναντίον της τότε κυβέρνησης.

..Δεν μου συγχωρέθηκε η αγάπη μου στην Πατρίδα, στην Ιστορία και στο ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε στην παράσταση «Πέρσες» την οποία είχα σκηνοθετήσει  εγώ στην Επίδαυρο η οποία προβλήθηκε σε παγκόσμια μετάδοση μέσω “live streaming” και στην υπόκλιση φίλησα το ομοίωμα του Παρθενώνα. Για το λόγο αυτό μου έγινε bulling, από τα αριστερίζοντα media». 

Διαβάστε επίσης: Δίκη Λιγνάδη – Όλα όσα κατέθεσε στην απολογία του

Παρόμοια ήταν η επιχειρηματολογία του Νίκου Γεωργιάδη, πρώην βουλευτή της ΝΔ, γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ και στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη. Για τον κ. Γεωργιάδη υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία, είχε συλληφθεί στη Μολδαβία το 2010, κατηγορούμενος για υπόθεση trafficking και συμμετοχή σε ευρύτατο κύκλωμα παιδεραστίας.

Οπως προκύπτει από τον  φάκελο με τις κατηγορίες για τον Ν. Γεωργιάδη που συνέταξε το Κέντρο Καταπολέμησης Trafficking του υπουργείου Εσωτερικών της Μολδαβίας «ενήργησε από κοινού με τον Nicolae Canatuie και ένα άλλο πρόσωπο..Στρατολόγησαν ένα παιδί, που ονομάζεται Λούνγκου Μιχαήλ, και δύο άλλα πρόσωπα, τους Αντότσι Βιτάλι και Πούσκας Νικολάε, και πήγαν στην πολυκατοικία του Νικόλαου Γεωργιάδη, διαμέρισμα 21.., όπου παρείχαν σεξουαλικές υπηρεσίες».

Οι καταθέσεις των παιδιών ήταν σοκαριστικές. Οπως αναφέρει και η δικηγόρος τους, «γνωρίζω από τις καταθέσεις των θυμάτων ότι ο Γεωργιάδης συνήθιζε να κάνει πολύ άγριο σεξ (very hard sex). Ηταν πολύ βίαιος κατά τη σεξουαλική διείσδυση».

Διαβάστε επίσης: Η ιστορία του Ν. Γεωργιάδη: Από την αποκάλυψη του σκανδάλου της παιδεραστίας στην παραγραφή

Αλλά ο ίδιος ο Νίκος Γεωργιάδης έκανε λόγο για «προϊόν δικαστικής πλάνης», μετά την πρωτόδικη καταδίκη του το 2016: «Η πρωτόδικη απόφαση στην υπόθεση που κατασκευάστηκε από τους γνωστούς κύκλους εναντίον μου ήταν κατά πλειοψηφία καταδικαστική.. Ο πόλεμος λάσπης συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Καταλαβαίνω ότι πίσω από αυτό κρύβονται πολιτικές σκοπιμότητες. Θα υπερασπιστώ τον εαυτό μου με όλα τα νόμιμα μέσα και θα σταματήσω άμεσα να παρέχω τις υπηρεσίες μου στη Νέα Δημοκρατία».

Το ενδιαφέρον είναι ότι η υπόθεση θα είχε παραμείνει ειδεχθές έγκλημα, χωρίς πολιτική διάσταση, παρά το γεγονός ότι ο κ. Γεωργιάδης, είχε υπάρξει το «μεγάλο όπλο και εργαλείο»του κ. Μητσοτάκη για να κερδίσει την προεδρία της ΝΔ, αν ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν της προσέδιδαν πολιτικό χαρακτήρα.

Είχαν χαρακτηρίσει πολιτική δίωξη την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη. Η κυρία Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης ενώ βουλευτές και άλλοι παραβρίσκονταν στο ακροατήριο σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Τελικώς στην έφεση του 2019, ο κ. Γεωργιάδης  ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε 28 μήνες φυλάκιση για το αδίκημα της ασέλγειας εις βάρος ανηλίκων κατά συρροήν και κατ’εξακολούθηση, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό (με αναστολή έως την εκδίκαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου) έκανε ένσταση παραγραφής που έγινε δεκτή.

Αντί να παραδεχθούν τα εγκλήματά τους, όπως η Καθολική Εκκλησία, γιατί να μην ελπίζουν σε ανάλογη τύχη και τα άλλα θύματα των σκευωριών που μηχανεύεται στην Ελλάδα η αριστερά;