Την έντονη διαφωνία της με τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου εξέφρασε σε ανάρτησή της η Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Ads

Η στάση της έρχεται σε αντίθεση με την επιλογή του υπουργικού συμβουλίου με την οποία διορίστηκαν 5 εκ των 7 δικαστών του Ειδικού Δικαστηρίου στον Άρειο Πάγο, μεταξύ αυτών και η Μαριάνθη Παγουτέλη. 

Η Μ. Παγουτέλη έχει εκφράσει στο παρελθόν δημόσια αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις. 

«Η ελληνική πολιτεία πρέπει να θωρακίζεται και να προστατεύεται απέναντι σε κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις. Είναι βασική προϋπόθεση προάσπισης της Δημοκρατίας και των θεσμών» αναφέρει η Όλγα Κεφαλογιάννη και παραθέτει τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Η ηχηρή διαφοροποίηση της Όλγας Κεφαλογιάννη έρχεται ένα 24ωρο μετά την αιχμηρή παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Tvxs.gr, δεν είναι λίγοι εκείνοι που συνδέουν τα δύο πρόσωπα και εκτιμούν πως ο Κώστας Καραμανλής έχει «δει» το πολιτικό τέλος του Κυριάκου Μητσοτάκη, γνωρίζει τις κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, και κινείται προς προετοιμασία της διάδοχης κατάστασης.

Σε αυτό το πλαίσιο, η παρουσία της Ολγας Κεφαλογιάννη στο πλευρό του στα Ανώγεια, όπου και πραγματοποίησε την αιχμηρή παρέμβασή του, ερμηνεύθηκε από πολλές πλευρές και ως «χρίσμα» για την ηγεσία της ΝΔ. Οι πιο υπομονετικοί, ωστόσο, επισημαίνουν απλώς ότι το παιχνίδι μόλις άνοιξε και έχει πολλά επεισόδια ακόμη.

Διαβάστε επίσης: 

Η ανάρτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη