Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία Dimera συμφερόντων Ιβάν Σαββίδη μετέχει κανονικά στον πλειοδοτικό διαγωνισμό για το ΔΟΛ.

Ads

Η πλευρά Σαββίδη έδωσε λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής με μία τραπεζική επιταγή. Συμφωνήθηκε η DIMERA να καταθέσει εγγυητική, μέσω τραπεζιτικής επιταγής, η οποία ισοδυναμεί με μετρητά (πληρωτέα από την τράπεζα επί τη εμφανίσει). Με αυτόν τον τρόπο  κάλυψε την υποχρέωση της εγγυητικής.

Σημειώνεται πως ο διαγωνισμός που λήγει αύριο 31 Μαΐου αφορά στα υπόλοιπα (πλην ακινήτων) στοιχεία ενεργητικού του ΔΟΛ, μεταξύ των οποίων είναι και το 22% στην Τηλέτυπος (Mega). Αν ο Ιβάν Σαββίδης πλειοδοτήσει τότε αυτομάτως γίνεται εκτός από ιδιοκτήτης του ΔΟΛ και το νέο Mega-αφεντικό. Σε αντίθετη περίπτωση, το ενδιαφέρον θα στραφεί στην οικογένεια Βαρδινογιάννη που κατέχει μετοχές του Mega και αναμένεται να έχει ρόλο ρυθμιστή στις εξελίξεις που αφορούν τον τηλεοπτικό σταθμό. 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόβλημα με την εγγυητική επιστολή της DIMERA προέκυψε επειδή οι όροι του διαγωνισμού προέβλεπαν κατάθεση εγγυητικής επιστολής από τράπεζα χώρας μέλους του ΟΟΣΑ και η Κύπρος στην οποία εδρεύει η DIMERA δεν συμμετέχει στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Ads

Η εταιρεία με επιστολή της στον ειδικό διαχειριστή του ΔΟΛ αναφέρει ότι η Κύπρος, παρότι αποτελεί χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, έχει αναιτιολόγητα, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, εξαιρεθεί από τις χώρες όπου θα πρέπει να εδρεύουν οι Τράπεζες που θα εκδώσουν την εκάστοτε εγγυητική επιστολή.