«Ανεύθυνες και επικίνδυνες» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημορατίας, Βασίλη Κικίλια με αφορμή τη χθεσινή επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Ads

Ο Β. Κικίλιας είχε αναρωτηθεί, σε δηλώσεις του, αν η καταδίκη της τρομοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ειλικρινής.

Στην απάντησή του το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει:

«Οι σημερινές δηλώσεις του κ. Κικίλια είναι ανεύθυνες και επικίνδυνες. Οι μπαγιάτικες αθλιότητες περί δήθεν σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τρομοκράτες δεν χρήζουν σοβαρής απάντησης. Ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα όπως αυτό της τρομοκρατίας δεν ενδείκνυται για μικροπολιτικά παιχνίδια και πολιτική σπέκουλα. Η κυβέρνηση σέβεται τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών και εγγυάται την ασφάλειά τους.».

Ads

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ είχε σημειώσει, μεταξύ άλλων, ότι «ποτέ δεν είχε φτάσει η κατάσταση στη σημερινή κατάντια. Οι δηλώσεις κάποιων από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς μιλούν από μόνες τους, δεν θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να τις ανακυκλώσω. Η χθεσινή στάση της καθολικής καταδίκης της τρομοκρατικής επίθεσης στον πρώην Πρωθυπουργό είναι καταρχάς ικανοποιητική, δεν είμαι σίγουρος κατά πόσον είναι ειλικρινής από όλους».

Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχου, με της ΝΔ, περιεχομένου σχόλιο έκανε, μέσω tweet, ο βουλευτής του «Ποταμιού» Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος έγραψε: «Τσιπρας,Παππας,Καμμενος και λοιποι καπεταναιοι Καταδικαζουν την τρομοκρατκη επιθεση στον Λουκα Παπαδημο! Μαλιστα. Αυτοι. ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ».