Από το 2009, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο, τον Κινηματογράφο Δαναός και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Αυτή την εβδομάδα τη σκυτάλη παίρνει το ντοκιμαντέρ «Mr. Gaga» του Tomer Heymann, το οποίο θα προβληθεί την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και παρέχει διπλές προσκλήσεις στους αναγνώστες του.

Ads

O Οχάντ Ναχαρίν είναι ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Mr. Gaga» (2015), του Tomer Heymann. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη ζωή και το έργο του κορυφαίου ισραηλινού χορογράφου, χρησιμοποιώντας αρχειακό υλικό από τις δουλειές του και τις ιδιωτικές στιγμές σε συνδυασμό με βίντεο που έχει γυρίσει ο ίδιος ο χορογράφος. Η ταινία αφηγείται τη συναρπαστική ιστορία της καλλιτεχνικής ιδιοφυΐας που επαναπροσδιόρισε τη γλώσσα του σύγχρονου χορού.

image

Το Tvxs.gr ως χορηγός επικοινωνίας, έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση – για την παρουσία του ντοκιμαντέρ «Mr. Gaga» του Tomer Heymann, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στις 19:30 – στείλτε μας email στο [email protected] με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό e-mail.

Ads

image

Ο Οχάντ Ναχαρίν είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο χαρισματικούς χορογράφους της εποχής μας. Ήταν μαθητής της Μάρθα Γκράχαμ. Διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής του Batsheva Dance Company το 1990, όπου και χορογράφησε περισσότερα από 30 έργα. Οι χορογραφίες του είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο, περιλαμβάνονται στο ρεπερτόριο των μεγαλύτερων σύγχρονων Μπαλέτων (Nederlands Dans Theater, Μπαλέτο της Φρανκφούρτης, Μπαλέτο της Όπερας της Λυών, της Όπερας του Παρισιού, Cedar Lake Contemporary Ballet, Les Grands Ballets Canadiens του Μόντρεαλ, κ.ά.).

image

Ο Οχάντ Ναχαρίν έχει επινοήσει μια πρωτοποριακή «γλώσσα» κίνησης, που έχει ονομάσει Gaga, η οποία σήμερα αποτελεί τη βασική μέθοδο εξάσκησης για τους χορευτές της Batsheva. Η μέθοδος δίνει έμφαση στην εξερεύνηση των αισθήσεων και στη διαθεσιμότητα απέναντι στην ίδια την κίνηση. Ο Οχάντ Ναχαρίν κάνει λόγο για έναν ιδιαίτερο τρόπο επάνω στην έρευνα της κίνησης, μια φιλοσοφία που έχει να κάνει με το πώς και το γιατί χορεύει κανείς. «Μας βοηθά να ακούμε το σώμα μας προτού του πούμε τι να κάνει» λέει ο ίδιος.

image

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 19:30
Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών
Mr. Gaga
Σκηνοθεσία: Tomer Heymann

Διάρκεια: 100 λεπτά
Έτος: 2015
Χώρα: Ισραήλ
Γλώσσα: θα προβληθεί με ελληνικούς υπότιτλους
Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ
Το ντοκιμαντέρ επαναπροβάλλεται την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στις 16:00, στον κινηματογράφο Δαναός.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με την διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, Kατερίνα Κασιούμη και την χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη. Επίσης θα βρίσκεται στον χώρο του Γαλλικού Ινστιτούτο το Food Truck με υγιεινά, τοπικά, βιολογικά κατά το δυνατόν σνακ, εμπνευσμένα από τα υλικά και την παράδοση της ευρύτερης περιοχής της Εγγύς Ανατολής. Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ και σε συνεργαίσα με το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

CineDoc
Από το 2009, το CineDoc προβάλλει βραβευμένα ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, τον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟΣ, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Βόλου. Οι προβολές, που διαρκούν από τον Σεπτέμβριο του 2016, έως και τον Μάιο του 2007, συνοδεύονται από παράλληλες εκδηλώσεις με στόχο να ενθαρρύνουν τον διάλογο γύρω από σημαντικά κοινωνικά θέματα και να εμπνεύσουν συλλογικές δράσεις.

Tvxs
Το Tvxs.gr είναι και φέτος χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης και θα σας ενημερώνουμε αναλυτικά και εγκαίρως, για όλες τις προβολές του, ενώ όπως και τις προηγούμενες χρονιές, θα διοργανώνονται διαγωνισμοί για τη χορήγηση δωρεάν προσκλήσεων στους αναγνώστες του Tvxs.