Ο μόλις 9 ετών Γουίλιαμ Μαΐλλης είναι – θα μπορούσε να πει κανείς – σαν κάθε άλλο παιδί της ηλικίας του. Του αρέσουν τα video games, ο χαβαλές, ο αθλητισμός και το να κάνει παρέα με τους φίλους του. Όμως ο Γουίλιαμ δεν είναι συνηθισμένο παιδί, αφού στα 9 του χρόνια, ήδη είναι φοιτητής και θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του Άλμπερτ Άινστάιν. Να εργαστεί δηλαδή πάνω στη δική του θεωρία για τη δημιουργία του σύμπαντος. 

Ads

Ο Γουίλιαμ είναι Ελληνοαμερικανός, ζει στο Πεν Τάουνσιπ στην Πενσυλβάνια και είναι ένα από τα νεαρότερα άτομα που έχουν γίνει ποτέ δεκτά στο κολλέγιο. Οι εκτιμήσεις για τον δείκτη νοημοσύνης του είναι ότι αυτός αγγίζει το 200. 

Αυτή την περίοδο κάνει μαθήματα στο Community College of Allegheny County  για να προγυμναστεί ουσιαστικά αφού σχεδιάζει να εγγραφεί από το επόμενο φθινόπωρο στο Carnegie Mellon University του Pittsburgh. 

«Δεν με ενοχλεί που είμαι ο μικρότερος στην τάξη» λέει ο ίδιος ο Γουίλιαμ στο people.com. «Έχω συνηθίσει». 

Ads

image

Θέλει να μελετήσει φυσική και χημεία του διαστήματος, να κάνει διδακτορικό ως αστροφυσικός και να ασχοληθεί με έννοιες όπως η «μετατόπιση του χωροχρόνου» καθώς και να εξηγήσει γιατί «οι μαύρες τρύπες δεν είναι σούπερ μαζικές», όπως άλλα μεγάλα μυαλά, όπως ο Άλμπερτ Αϊνστάιν και ο Στίβεν Χόκινγκ έχουν καταλήξει. 

Πάνω από όλα όμως θέλει να αποδείξει σε όλους ότι «υπάρχει Θεός» και ότι μόνο μια εξωτερική δύναμη θα ήταν σε θέση να σχηματίσει το σύμπαν. 

Ο πατέρας του Γουίλιαμ, που είναι ιερέας, λέει ότι κατάλαβε πως ο μικρός του γιος ήταν ξεχωριστός όταν έξι μηνών άρχισε να προσδιορίζει με ακρίβεια τους αριθμούς και 7 μηνών άρχισε να μιλάει σχηματίζοντας ολόκληρες προτάσεις. 

Σύμφωνα με τον ίδιο ο γιος του παραμένει προσγειωμένο παιδί. «Θέλω να εκτιμήσει το χάρισμά του και νομίζω ότι το κάνει. Του λέω: ο Θεός σου έδωσε ένα δώρο. Το χειρότερο πράγμα θα ήταν να το απορρίψεις και να μην το χρησιμοποιήσεις για να κάνεις τον κόσμο καλύτερο».