Τριάντα εννέα απώλειες είχε κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνολικά 32 βουλευτές ψήφισαν «όχι», 6 δήλωσαν «παρών» ενώ μία βουλευτής ήταν απούσα. 

Ads

«Όχι» ψήφισαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Δημήτρης Στρατούλης, η Νάντια Βαλαβάνη, ο Κώστας Ήσυχος, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο Δημήτρης Κοδέλας, η Ελένη Σωτηρίου, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου, ο Γιαννης Σταθάς, ο Θωμάς Κώτσιας, ο Κώστας Λαπαβίτσας, η Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η Ιωάννα Γαϊτάνη, ο Κωνσταντίνος Ζαχαριάς, η Ευαγγελία Αμμανατίδου, ο Μιχάλης Κριτσωτάκης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, ο Στέφανος Σαμοΐλης, ο Ηλίας Ιωαννίδης, η Ραχήλ Μακρή, ο Ιωάννης Ζερδελής, ο Κωνσταντίνος Δερμιτζάκης, ο Θανάσης Πετράκος, η Ελένη Ψαρέα, ο Στάθης Λεουτσάκος, η Ευγενία Ουζουνίδου, ο Ζήσης Ζάννας, ο Βασίλης Κυριακάκης, Θανάσης Σκούμας, Κώστας Δελημήτρος

«Παρών» δήλωσαν οι: Βασιλική Κατριβάνου, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, Ηρώ Διώτη, Βασιλική Λέβα και Νίκος Μιχαλάκης.

«Απούσα» ήταν η Αλεξάνδρα Τσανάκα. 

Το νομοσχέδιο πέρασε από τη Βουλή με 229 «ναι», 64 «όχι» και 6 «παρών». Σύσσωμες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Νέας Δημοκρατίας, του Ποταμιού, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν «ναι» ενώ το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν το πολυνομοσχέδιο. 

Ads