Άγνωστοι διέρρηξαν το υπόγειο της οδού Ακαδημίας 50 όπου στεγάζεται το Θεατρικό Μουσείο από το οποίο αφαίρεσαν υπολογιστές αλλά και σπάνιες φιγούρες του θεάτρου σκιών που είχε δημιουργήσει ο θρυλικός Ευγένιος Σπαθάρης.

Ads

 
Την κλοπή αντιλήφθηκε ο μοναδικός υπάλληλος του μουσείου που συνεχίζει να απασχολείται κανονικά», όπως δήλωσε στα Νέα ο πρόεδρος του ΔΣ του Θεατρικού Μουσείου, Κώστας Γεωργουσόπουλος.
 
Η αστυνομία που ερεύνησε το χώρο βρήκε το περιεχόμενο των γραφείων στο πάτωμα καθώς και πεταμένες χρησιμοποιημένες σύριγγες και σπίρτα, γεγονός που υποδεικνύει ότι οι δράστες ήταν τοξικομανείς.
 
«Ενδεικτικό της κατάστασής τους είναι το γεγονός ότι προσπάθησαν να βγάλουν μία τηλεφωνική συσκευή, αλλά τελικά αφαίρεσαν μόνο το ακουστικό» ανέφερε ο Κώστας Γεωργουσόπουλος.
 
Ο ίδιος συνέδεσε το συμβάν με την οικονομική δυσχέρεια στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα, καθώς «το σύνολο του προσωπικού έχει προβεί σε επίσχεση εργασίας, μιας και τους οφείλονται από το υπουργείο Πολιτισμού τα δεδουλευμένα δύο χρόνων. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το μουσείο γίνεται στόχος ληστών. Πριν από κάποια χρόνια είχαν κλαπεί τα εξωτερικά μηχανήματα κλιματισμού του κτιρίου» πρόσθεσε.
 
Η υφυπουργός Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου από την πλευρά της υποστήριξε ότι «τα δύο τελευταία χρόνια δεν ήταν εφικτό να δοθεί επιχορήγηση γιατί ο φορέας λόγω οφειλών δεν μπορεί να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα».
 
Σύμφωνα με Τα Νέα, συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, που έχει παραχωρήσει για χρήση το κτίριο, «αναλαμβάνουν από τη Δευτέρα την απολύμανση του χώρου και την αφαίρεση των μοκετών που έχουν γεμίσει με επικίνδυνους για τα εκθέματα μικροοργανισμούς, ενώ το αμέσως επόμενο βήμα προβλέπει την καταγραφή των φθορών και τη συντήρηση των εκθεμάτων που έχουν υποστεί ζημίες από εξειδικευμένο κλιμάκιο, που προσφέρει με δική του πρωτοβουλία το ΥΠΠΟ».