Η απόφαση του υπουργού Υγείας, να τεθούν σε «αυτοδίκαιη αργία» οι συνδικαλιστές που εμπόδισαν χθες ελεγκτές του Υπουργείου να κάνουν έλεγχο στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας πυροδότησε ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές. Οι συνδικαλιστές κατήγγειλαν ότι οι ελεγκτές αδιαφόρησαν για τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Ads

 
Διαβάστε σχετικά: Κέρκυρα: Προαναγγελία απόλυσης γιατρών από Γεωργιάδη
 
Σύμφωνα τους ελεγκτές του υπουργείου οι συνδικαλιστές τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο για τις παρουσίες του προσωπικού, χαρακτηρίζοντάς τους «ανεπιθύμητους». Τελικά ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών καθώς οι ελεγκτές που είχαν κλειστεί σε μια αίθουσα ζήτησαν την μεσολάβηση του υπουργού.


 
Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου δήλωσαν ότι το Γ.Ν. Κέρκυρας υπολειτουργεί καθώς αντιμετωπίζει έλλειψη προσωπικού αφού οι 800 περίπου οργανικές θέσεις είναι καλυμμένες μόλις κατά τα 2/5. Ανέφεραν επίσης, ότι η έλλειψη προσωπικού έχει οδηγήσει σε ανεπάρκεια λειτουργίας των κλινικών, την ώρα που δεν υπάρχουν ούτε αναλώσιμα ιατρικά υλικά ενώ η λάμπα του τομογράφου είναι καμένη εδώ και δυο μήνες. Επιπλέον, το νοσοκομείο παραμένει ακέφαλο εδώ και δύο μήνες, αφού μετά την αποδοχή της παραίτησης του διοικητή του δεν έχει διοριστεί αντικαταστάτης του.
 
Μάλιστα, σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης, κλιμάκωσε την κατάσταση λέγοντας ότι «δεν θα πουν οι συνδικαλιστές τι θα κάνουν οι ελεγκτές. Δεν τους πέφτει κανένας λόγος. Δεν θα πάρουν την άδεια των συνδικαλιστών οι ελεγκτές για να ελέγξουν». «Όσοι έκαναν αυτές τις πράξεις μπορούν ήδη να ψάχνουν για δουλειά. Δεν έχουν καμία σχέση με το Εθνικό Σύστημα Υγείας», επέμεινε. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την δεύτερη κατά μέτωπο επίθεση Γεωργιάδη προς τους συνδικαλιστές του ιατρικού κλάδου, όταν προ λίγων ημερών με αφορμή την υπόθεση χρηματισμού του προέδρου των εργαζομένων του Σωτηρία, ο υπουργός είχε πει ότι «απεδείχθη με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι αυτοί που φωνάζουν δεν έχουν πάντα δίκιο. Και αυτοί που φωνάζουν στο όνομα των δικαιωμάτων του λαού δεν είναι πάντα και τόσο αγαθοί όσο πολλοί νομίζουν»

Διαβάστε σχετικά: Στα «πράσα» ο πρόεδρος εργαζομένων του «Σωτηρία» για εκβιασμό
 
Στην διαμάχη παρενέβη και ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ, Δημήτρης Βαρνάβας, καλώντας τον υπουργό Υγείας «να εγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς και την αναγγελία απόλυσης εργαζομένων από τα τηλεοπτικά στούντιο».
 
Ολόκληρη η δήλωση του Δ. Βαρνάβα:
 
«Ο Α. Γεωργιάδης σε τηλεοπτικές του δηλώσεις προανήγγειλε ότι οι συνδικαλιστές που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία θα απολυθούν από το ΕΣΥ, καλώντας τον εκτελών χρέη διοικητή του νοσοκομείου να ξεκινήσει ΕΔΕ.
 
Χτες, δύο επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας επισκέφτηκαν για έλεγχο το Νοσοκομείο Κέρκυρας. Όλοι οι γιατροί και το προσωπικό βρέθηκαν στις θέσεις τους. Ζητήθηκε όμως από τους επιθεωρητές να καταγράψουν τις συνθήκες επισφάλειας του νοσοκομείου το οποίο λειτουργεί με οργανική κάλυψη προσωπικού 40%, τα νεκρά τμήματα λόγω υποστελέχωσης, τον κλειστό εδώ και 2μήνες αξονικό τομογράφο την επισκευή του οποίου αρνείται να πληρώσει το υπουργείο, το παράνομο καθεστώς εφημεριών ετοιμότητας σε νευραλγικές ειδικότητες.    
 
Οι επιθεωρητές αρνήθηκαν.  
 
Δεν σεβάστηκαν ότι βρίσκονταν απέναντι σε ανθρώπους που δουλεύουν χωρίς κανονική άδεια από το 2011, ένας μόνο για 40- 50 κλίνες ασθενών, χωρίς αναρρωτικές, χωρίς ρεπό, απέναντι σε επιστημονικό προσωπικό που σκύβει το κεφάλι προκειμένου να κρατήσει σε αυτή τη κρίσιμη το νοσοκομείο ανοιχτό. Δε σεβάστηκαν τους 11.000 Κερκυραίους που μεταναστεύουν κάθε χρόνο σε νοσοκομεία των Ιωαννίνων, της Πάτρας και της Αθήνας για καλύτερες Υπηρεσίες Υγείας, ακόμα και για απλές ιατρικές πράξεις.    
 
Με εντολή του κ. Γεωργιάδη οι επιθεωρητές απειλούσαν τους γιατρούς με κυρώσεις χωρίς ποτέ να υπάρξει προπηλακισμός. Όλως παραδόξως (!) βρέθηκε αστυνομικός διευθυντής στο χώρο και οι επιθεωρητές συνέχισαν εισβάλλοντας μαζί  με αστυνομικούς σε ιατρεία και χώρους νοσηλείας, εγκλωβίζοντας σ’ ένα ιδιότυπο ανθρωποκυνηγητό γιατρούς, εργαζόμενους, ασθενείς, πολίτες που έσπευσαν στο νοσοκομείο, δημοσιογράφους στις σκάλες και σε διαδρόμους με τραυματισμούς μάλιστα κάποιων εξ αυτών, μέχρι που αποχώρησαν λόγω της έντασης που δημιούργησαν, υπό αποδοκιμασίες χωρίς όμως να δεχθούν επίθεση.    
 
Θεωρούμε ακραία προκλητική τη στάση του υπουργείου Υγείας και την επιδίωξη έντασης μέσα σε Νοσοκομείο, προκειμένου να δείξει πυγμή και να συγκαλύψει τις τραγικές ευθύνες του για τη διάλυση του συστήματος υγείας στη χώρα.    
 
Συμπαραστεκόμαστε στους γιατρούς και τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Κέρκυρας και καλούμε τον κ. Γεωργιάδη να σοβαρευτεί και να εγκαταλείψει τους επικοινωνιακούς ακροβατισμούς και την αναγγελία απόλυσης εργαζομένων από τα τηλεοπτικά στούντιο».