Τη διενέργεια επείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης διέταξε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης καθώς όπως ανέφερε ελεγκτές του υπουργείου Υγείας στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας παρεμποδίστηκαν από συνδικαλιστές. «Οι εμπλεκόμενοι θα τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία» δήλωσε ο υπουργός Υγείας. Για αυταρχικό κατήφορο κάνουν λόγο γιατροί και καταγγέλλουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κέρκυρας για τα οποία αδιαφόρησαν οι ελεγκτές προκαλώντας την αντίδραση των εργαζομένων. 

Ads

 
Σύμφωνα τους ελεγκτές του υπουργείου συνδικαλιστές τους εμπόδισαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο για τις παρουσίες του προσωπικού, ενώ τους χαρακτήρισαν ανεπιθύμητους. Τελικά ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε παρουσία εισαγγελέα και αστυνομικών.
 
«Αυτό το απεχθές γεγονός με αναγκάζει να έχω διατάξει ήδη επείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση και δηλώνω από τώρα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι στην παράνομη παρεμπόδιση του ελέγχου θα τεθούν από εμένα, αμέσως μετά τη διενέργεια της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, σε αυτοδίκαιη αργία», δήλωσε ο υπουργός Υγείας.
 
Οι γιατροί καταγγέλλουν πως πρόκειται για «αυταρχικό κατήφορο» του υπουργού. Ο Πάνος Παπανικολάου μέλος του ΔΣ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Ελλάδας και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε δήλωσή του επισημαίνει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης απολύει εκπρόσωπους των γιατρών και των άλλων εργαζομένων του νοσοκομείου Κέρκυρας «γιατί είχαν αντιδράσει σε έναν από τους “προπαγανδιστικούς ελέγχους σόου” των “επιθεωρητών” του κ. Σαμπατακάκη».
 
«Σημειώνεται πως οι “έλεγχοι” αυτοί έτσι όπως γίνονται είναι ακραίες επιδείξεις ασχετοσύνης και αμετροέπειας. Οι γιατροί και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι δικαίως εξεγείρονται όταν οι “ελεγκτές” αδιαφορούν προκλητικά για τα τριτοκοσμικά χάλια και τις θανατηφόρες ελλείψεις και ασχολούνται μόνο με το να εφευρίσκουν υποτιθέμενες ευθύνες στο προσωπικό», δηλώνει και προσθέτει: «Τα παραπάνω πριν λίγες μέρες εκτέθηκαν στον υπουργό ομόφωνα και τεκμηριωμένα από την ΕΙΝΑΠ και τώρα κάνει πως δεν τα ξέρει». Ο Π. Παπανικολάου καλεί τους γιατρούς να συμπαρασταθούν στους συναδέλφους τους της Κέρκυρας ώστε «ο υπουργός να πάρει πίσω την εξαγγελία των απολύσεων».
 
Γιατροί, από το Κίνημα Νέων Γιατρών, καταγγέλλουν πλήθος προβλημάτων που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Κέρκυρας με τα οποία ωστόσο προβλήματα να μην είναι ανάμεσα στα ελεγχόμενα. Ενδεικτικά σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
 

  • Χαλασμένος αξονικός εδώ και ένα μήνα με απώλεια χιλιάδων ευρώ για το νοσοκομείο προς τα ιδιωτικά θεραπευτήρια του νομού
  • Το ΤΕΠ δεν έχει νοσηλευτές
  • Παράνομα εντέλλεσθε σε γιατρούς για εφημερίες εκτός αρμοδιοτήτων
  • Κλινικές που εφημερεύουν χωρίς γιατρούς σε ενεργό εφημερία ή χωρίς καθόλου γιατρούς (στον αυτόματο πιλότο δηλαδή…)
  • Ιδιώτες γιατροί που καλούνται στα ΤΕΠ να κάνουν διαγνώσεις σε επείγοντα περιστατικά όταν δεν εφημερεύουν ειδικοί αντίστοιχης ειδικότητας (με πληρωμή cash από την τσέπη των ασθενών και αποζημίωση στο άγνωστο..)
  • ΕΚΑΒ που έχει μόνο ένα ασθενοφόρο όλο το βράδυ για όλο το νησί
  • Κλινικές που κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού
  • Ωράρια που καταπατούνται και ρεπό που δεν δίνονται

 
Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι ελεγκτές αρνήθηκαν ακόμα και να δεχτούν τις προφορικές καταγγελίες για όλα τα παραπάνω και συνεχίζουν: «Τους ένοιαξε όμως που ήταν κλειστό ένα γραφείο χειρουργού στις τρεις παρά πέντε». Το Κίνημα Νέων Γιατρών κάνει λόγο για «μονόφθαλμο έλεγχο» και «αυτονόητη οργή προσωπικού, ιατρού και ασθενών».