Ένας Χιλιανός αστυνομικός σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στο Σαντιάγο όταν από λάθος σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών μεταξύ μελών της αστυνομίας και της Εθνοφρουράς, τους οποίους θεώρησαν υπόπτους.
 

Ads

«Ο εθνοφρουρός Μιγκέλ Φάουντες σκοτώθηκε, ένας υπαστυνόμος τραυματίστηκε και ένας ακόμη χτυπήθηκε ελαφρά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια αστυνομική πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
 
Το επεισόδιο σημειώθηκε όταν ο φύλακας ενός εργοστασίου πλαστικών ειδοποίησε την αστυνομία για την παρουσία ενός οχήματος στο οποίο επέβαιναν τρεις άνθρωποι, οι οποίοι σύμφωνα με τον φύλακα είχαν ύποπτη συμπεριφορά.
 
Αυτοί οι τρεις άνδρες της Εθνοφρουράς, που φορούσαν πολιτικά, ερευνούσαν μια ληστεία που είχε γίνει στην περιοχή, σύμφωνα με την αστυνομική πηγή.
 
Δύο οχήματα της αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο και, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, αμέσως δέχθηκαν τα πυρά των συναδέλφων τους της Εθνοφρουράς.
 
Έχει ξεκινήσει έρευνα για να καθοριστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το συμβάν, το οποίο χαρακτηρίστηκε «μεμονωμένο» από τις δύο υπηρεσίες.