Στα χαρακώματα με τη ΔΕΗ βρίσκονται ο δήμος Λαμίας και ο Δήμος Αχαρνών για το χαράτσι. Οι δύο δημοτικές αρχές απαντούν με εξώδικο στην διοίκηση της ΔΕΗ, ενώ παράλληλα θέτουν σε λειτουργία γραφεία υποστήριξης όσων δεν μπορούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος.

Ads

 
Ειδικότερα, ο δήμος Λαμιέων, στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου, το Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας και τους «Πολίτες της Λαμίας»,  θέτει σε λειτουργία δύο ειδικά γραφεία από την Τετάρτη 1/2/2012, τα οποία θα παρέχουν υποστήριξη και πληροφορίες σε όσους δημότες δεν μπορούν να πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών.
 
Παράλληλα, όσοι δημότες επιθυμούν μπορούν να συμπληρώνουν μία εξουσιοδότηση, ώστε ο Δήμος σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο να καταθέσουν ομαδικό εξώδικο προς τη ΔΕΗ.
 
Εξώδικο στη ΔΕΗ έστειλε και ο Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων.  Ο Δήμος είχε συλλέξει εξουσιοδοτήσεις για επίδοση εξώδικου στην επιχείρηση από δημότες που είτε αδυνατούσαν να πληρώσουν, είτε διαφωνούν.
 
Εκτός από το εξώδικο ο Δήμος Αχαρνών απέστειλε με δικαστικό επιμελητή στην ΔΕΗ και στο Υπουργείο Οικονομικών την εξώδικη δήλωση- διαμαρτυρία με τις υπογραφές που είχε συλλέξει.