Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης του κινήματος «Occupy Wall Street». Οι διαδηλωτές σκόπευαν να φτάσουν έξω από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ωστόσο στην αρχή της Wall Street οι αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν. Ακολούθησε η περικύκλωσει των διαδηλωτών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο πάρκο Ζακούτι. 

Ads

 
Οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από το πάρκο Ζουκότι, από όπου το βράδυ της Δευτέρας είχαν εκδιωχθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις. Τελικά η πορεία τους διακόπηκε στην αρχή της Wall Street, όταν αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο μπλοκ των διαδηλωτών. Έφιπποι αστυνομικοί είχαν αποκλείσει και τους δρόμους γύρω από το χρηματιστήριο. Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έχει πραγματοποιήσει δεκάδες συλλήψεις, ενώ πολλές είναι οι καταγγελίες για «υπερβάλλοντα ζήλο»
 
Εφοδιασμένος μόνο με το κινητό  τηλέφωνο και έχοντας εξασφαλίσει κανάλι Ustream, ο Τιμ Πουλ είναι ακτιβιστής που έγινε δημοσιογράφος και καλύπτει τις εξελίξεις ζωντάνα για το κίνημα Occupy στην Νέα Υόρκη.

«Θέλουμε να ακουστεί η φωνή μας και να κάνουμε γνωστή την απογοήτευσή μας», δήλωσε ένας εκπρόσωπος του κινήματος στη Νέα Υόρκη, ο Μαρκ Μπρέι.
 
«Οπωσδήποτε περιμένουμε δεκάδες χιλιάδες άτομα να διαμαρτυρηθούν, με στόχο να διαταράξουν την καθημερινή ζωή των κατοίκων αυτής της πόλης. Το αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα. Οι δυνάμεις μας θα αναπτυχθούν αναλόγως», είχε δηλώσει νωρίτερα ο αντιδήμαρχος της Νέας Υόρκης Χάουαρντ Γούλφσον.

Ads