Για οφειλές προς το Δημόσιο συνελήφθη σήμερα ο 72χρονος ιδιοκτήτης της αλυσίδας ινστιτούτων αδυνατίσματος, Bodyline, Λέων Λεβής.

Ads

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 72χρονου διαχειριστή διαφόρων εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της διαφήμισης και της αισθητικής, εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται στο ποσό των 625.663,47 ευρώ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οφειλές του 72χρονου σχετίζονται με ΦΠΑ αλλά και άλλες φορολογικές εκκρεμότητες.
 
Είχε προχωρήσει σε έναν σχετικό διακανονισμό το 2009, όμως στη συνέχεια δεν είχε αποπληρώσει τις κανονισμένες δόσεις.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος επιχειρηματίας είχε επιχειρήσει προ μερικών εβδομάδων να τακτοποιήσει και άλλη σημαντική οικονομική εκκρεμότητα με το ελληνικό Δημόσιο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο το πρωί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Αύριο δικάζεται ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για χρέη άνω των 2 εκατ.
 
Στο μεταξύ, προθεσμία για αύριο ζήτησε και έλαβε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο επιχειρηματίας που κατηγορείται για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο.

Ads

Το δικαστήριο διέταξε την απελευθέρωση του κατηγορουμένου, ιδιοκτήτη μεγάλης εταιρίας κατασκευής πλαστικών σωλήνων, που συνελήφθη χθες από την Οικονομική Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορουμένου, κ.Αλ.Αθανασόπουλο, ο εντολέας του αδυνατεί να καταβάλει το ποσό του χρέους του, αλλά τόνισε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στο Δημόσιο. Είπε, επίσης, πως η παγκόσμια οικονομική κρίση επιβράδυνε δραματικά τους ρυθμούς ανάπτυξης της επιχείρησης, με αποτέλεσμα την περασμένη Δευτέρα να κινηθούν οι διαδικασίες για την υπαγωγή της στις πρόνοιες του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.