Αν έχεις κάνει μεταδιδακτορικές σπουδές, δεν αξίζεις να γίνεις υποδιευθυντής, παρά τα όσα ευαγγελίζεται η υπουργός Παιδείας περί αξιοκρατίας και εκσυγχρονισμού του δημόσιου σχολείου.

Ads

Παράδειγμα τα όσα γίνονται σε σχολεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης με αναξιοκρατικές διαδικασίες-εξπρές για την επιλογή υποδιευθυντών σχολικών μονάδων, από διευθυντές που τοποθετήθηκαν λίγες μέρες πριν.

Ο νόμος 38/48 του 2010 “περί αξιοκρατίας στο Δημόσιο”, φρέσκος – φρέσκος , ορίζει στο άρθρο 15 τα κριτήρια με τα οποία καλούνται οι σύλλογοι διδασκόντων να καταρτίσουν πίνακα κατάταξης των υποψηφίων. Σπουδές, ξένες γλώσσες, προϋπηρεσία, επιμορφώσεις. ..’Όλα καλά στα χαρτιά, έλα όμως που όπου δεν “ βγαίνουν τα κουκιά” – και υπάρχουν υποψήφιοι με πολλά αντικειμενικά προσόντα, εκτός κομματικών γραμμών ή μικροσυμφερόντων, που τολμούν να κάνουν αίτηση- οι σύλλογοι σέρνονται σε παράτυπες και παράνομες διαδικασίες για να επικυρώσουν τις επιλογές “ημετέρων”.

 

Παράνομα στήνονται ψηφοφορίες, διακινούνται χαρτάκια εκλεκτών, κατασυκοφαντούνται διδάσκοντες που έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, μέλη του συλλόγου διδασκόντων δέχονται απειλές να “ψηφίσουν” τους εκλεκτούς, μέχρι που εκδιώκονται από στημένες διαδικασίες, γιατί τολμούν να καταγγείλουν τις αυθαιρεσίες. Και όλα αυτά, ενώ νεόκοποι διευθυντές λυκείων, που δεν πρόλαβαν καν να τοποθετηθούν στα σχολεία(με τις διαδικασίες που επελέγησαν) και να συστηθούν στους συλλόγους διδασκόντων, ανακηρύσσουν δια βοής “άξιους” καθηγητές χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα και ρίχνουν το ανάθεμα σε καθηγητές με την προαπαιτούμενη(από το νόμο) υψηλή επιστημονική και παιδαγωγική κατάρτιση.

Ads

 

Και σας γ…μώ τα λύκεια δηλαδή. Τυχαίο;