Οι φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές που σκοπεύουν να συγκεντρωθούν την Παρασκευή στο διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ-Αβίβ θα απελαθούν αμέσως μετά την άφιξή τους στο Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Γιτζάκ Αχαρόνοβιτς, χαρακτηρίζοντας τους διαδηλωτές «χούλιγκαν».

Ads

«Αυτοί οι χούλιγκαν που προσπαθούν να παραβιάσουν τους νόμους μας δεν θα επιτραπεί να μπουν στη χώρα και θα απελαθούν αμέσως στις πατρίδες τους», σημείωσε ο Αχαρόνοβιτς, στον οποίο ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχουν έχει αναθέσει να διαλύσει τη διαδήλωση.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης τα αεροσκάφη που θα φτάσουν την Παρασκευή στο Μπεν Γκουριόν από την Ευρώπη θα κατευθυνθούν σε ξεχωριστό τερματικό σταθμό και όλοι οι επιβάτες θα υποβληθούν σε εξονυχιστικό έλεγχο.

Φιλοπαλαιστίνιοι διαδηλωτές έχουν ανακοινώσει μέσω του διαδικτύου ότι σκοπεύουν να φτάσουν «κατά εκατοντάδες» στο Τελ-Αβίβ στις 8 Ιουλίου με σκοπό να μεταβούν στη συνέχεια στα Παλαιστινιακά Εδάφη. «Ανταποκριθήκαμε σε έκκληση παλαιστινιακών οργανώσεων και είμαστε περισσότεροι από 500 άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Θα αναχωρήσουμε στις 8 Ιουλίου για να τους συναντήσουμε (σ.σ. τους Παλαιστίνιους), για να τους δείξουμε ότι ο κόσμος δεν τους ξεχνά», αναφέρεται στην ιστοσελίδα www.bienvenuepalestine.com.

Ads

Σύμφωνα με τους οργανωτές περίπου 300 Γάλλοι και αδιευκρίνιστος αριθμός Βέλγων, Γερμανών, Βρετανών, Αμερικανών και Ιταλών θα συμμετάσχει στην επιχείρηση «Καλωσήρθατε στην Παλαιστίνη».

Δύο νεκροί από ισραηλινά πυρά στη Γάζα

Στο μεταξύ, ισραηλινές δυνάμεις άνοιξαν πυρ στη Λωρίδα της Γάζας σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο μέλη παλαιστινιακών οργανώσεων -οι οποίες έχουν κατηγορηθεί πως συνδέονται με την αλ Κάιντα- και να τραυματιστούν άλλα πέντε, αφού πλησίασαν το Τείχος ασφαλείας, δήλωσαν νοσοκομειακές πηγές και πηγές που πρόσκεινται στην οργάνωση.

Ισραηλινό άρμα μάχης άνοιξε πυρ εναντίον ανδρών των οργανώσεων Ταουχίντ και Τζιχάντ, οι οποίες αμφισβητούν την κυριαρχία της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακα. Πηγή των ισραηλινών δυνάμεων ασφαλείας, μιλώντας υπό τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας της, είπε ότι οι μαχητές των οργανώσεων ετοιμάζονταν να εκτοξεύσουν μια ρουκέτα. Μια εκπρόσωπος του στρατού απέφυγε να σχολιάσει επίσημα το επεισόδιο.

Το επεισόδιο σημειώθηκε στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κοντά στο στρατόπεδο προσφύγων Μαγάζι, δήλωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών στον παλαιστινιακό θύλακα Άντχαμ Άμπου Σελμίγια.