Το κίνημα των Ισπανών Αγανακτισμένων πραγματοποιεί συνέλευση σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης για να αποφασίσει τη συνέχεια στις κινητοποιήσεις του, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον επίσημο ιστότοπο του κινήματος, madrid.tomalaplaza.net.

Ads

Αυτή η «εθνική συνέλευση εκπροσώπων» των Αγανακτισμένων που έχουν καταλάβει πλατείες στη Μαδρίτη, στη Βαρκελώνη και σε άλλες μεγάλες ισπανικές πόλεις, έχει στόχο «να συζητήσουμε και να αναλογιστούμε την κοινή θέση για το μέλλον του κινήματος» και σκοπός είναι να «ενισχυθεί και να εξαπλωθεί το κίνημα», όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, αυξανόμενες είναι οι πιέσεις που δέχονται οι Αγανακτισμένοι στην πλατεία Πουέρτα ντελ Σολ, επίκεντρο του κινήματος, να φύγουν, καθώς πρόκειται για τουριστικό και εμπορικό κέντρο.

Μία από τις ιδέες που θα τεθούν σε συζήτηση είναι η διοργάνωση μίας πορείας που θα διαρκέσει ένα μήνα, θα διασχίσει όλη την Ισπανία και θα καταλήξει στη Μαδρίτη, απ’ όπου και ξεκίνησε το κίνημα αυτό στις 15 Μαΐου.

Ads

Την περασμένη Τετάρτη ο Ισπανός υπουργός Εσωτερικών ανέβασε για πρώτη φορά τους τόνους, ζητώντας από τους διαδηλωτές να σεβαστούν την ελεύθερη μετακίνηση στην πλατεία, δηλώνοντας ότι η αστυνομία θα δράσει «με μέτρο» απέναντι στους διαδηλωτές.