Με στόχο την αποτροπή της προγραμματισμένης για το Σάββατο πορείας από το Κάιρο στα Παλαιστινιακά Εδάφη, οι αιγυπτιακές αρχές έκλεισαν σήμερα την είσοδο πρόσβασης από το Σινά, που συνορεύει με τη Λωρίδα της Γάζας, ενισχύοντας παράλληλα τα μέτρα ασφαλείας στη χερσόνησο.

Ads

Η πορεία που επρόκειτο να ξεκινήσει συμβολικά από την διάσημη πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο για να φτάσει μέχρι τη Γάζα αργά την Κυριακή για να καταγγελθεί η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το Ισραήλ, η υπεράσπιση του δικαιώματος των παλαιστίνιων προσφύγων και η απελευθέρωση όλων των κρατουμένων.

Η είσοδος πρόσβασης στο Σινά έχει τεθεί υπό την προστασία του στρατού, που έχει τοποθετήσει και τεθωρακισμένα σε όλη την περιοχή, σύμφωνα με ξένους δημοσιογράφους, ενώ οι έλεγχοι των στοιχείων των ατόμων που επιθυμούν να περάσουν έχει γίνει εξαιρετικά αυστηρός.

Χθες, Πέμπτη, το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους οργανωτές της πορείας να ακυρώσουν την προγραμματισμένη πορεία «λόγω της παρούσας ευαίσθητης κατάστασης» στην περιοχή.

Ads