Για να σώσει τον πατέρα του που υπέστη καρδιακό επεισόδιο, ένας 5χρονος, στη Γαλλία, έφυγε με το ποδήλατό του, στη μέση της νύχτας και ενώ έξω έβρεχε καταρρακτωδώς, ψάχνοντας για βοήθεια. 

Ads

Το παιδί είδε τον πατέρα του να καταρρέει. Άφησε στο σπίτι την μικρή του αδελφή, μόλις δυο χρονών και βγήκε έξω στη βροχή για να αναζητήσει τη μητέρα τους που δούλευε νυχτερινή βάρδια στη δουλειά της, περίπου 12 χλμ από το σπίτι τους. 

Είχε προχωρήσει κιόλας 3 χλμ όταν τον είδε ο αγρότης Ζαν – Φρανσουά Πινό που οδηγούσε στον αυτοκινητόδρομο και ειδοποίησε τις αρχές. 

«Κάτω από το πανωφόρι του φορούσε σαγιονάρες και πιτζάμες. Ήταν μούσκεμα, έτρεμε ολόκληρος. Είχε παλιόκαιρο» είπε ο Πινό. Το παιδί μου είπε: «ο μπαμπάς μου πέθανε». «Το έβαλα στο αυτοκίνητο για να ζεσταθεί». 

Ads

Ο μικρός Κεβίν-Τζενέ, όπως είναι το όνομά του, δεν ήταν σε θέση να πει το επώνυμο ή τη διεύθυνση του. «Έκλαιγε, αλλά κάποιες στιγμές ηρεμούσε. Είχε καθαρό μυαλό, όμως το μυαλό ενός παιδιού πέντε χρονών» εξήγησε ο Πινό και ανέφερε ότι το παιδί κάποια στιγμή ανησύχησε ότι «θα είναι κουρασμένος αύριο στο σχολείο».

Τελικά κινητοποιήθηκε ολόκληρη η κοινότητα ακόμη και ο δήμαρχος που ήρθε σε επαφή με μια άλλη οικογένεια της κοινότητας για να εντοπίσει το σπίτι. Έτσι κι έγινε. Οι διασώστες μετέφεραν τον αναίσθητο πατέρα του Κεβίν – Τζενέ στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.