Η διαρροή ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Κώστα Καραμανλή πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου όταν κι έκλεισε η συμφωνία, έφερε τα πάνω κάτω στο γαλάζιο στρατόπεδο ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Ads

Λίγες μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στη ΝΔ, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης διέρρευσε ότι, κατά την 17ωρη διαπραγμάτευση με τους δανειστές τον περασμένο Ιούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. «Υπάρχει όντως θεσμική επικοινωνία και αλληλοκατανόηση ανάμεσα στην Κεντροδεξιά και στην Κεντροαριστερά. Άλλωστε η ορίτζιναλ Κεντροδεξιά δεν θέλει να δημιουργεί εχθρούς, θέλει να τους αγκαλιάζει και εν συνεχεία να τους νικά αγκαλιάζοντάς τους. Η μοναδική φορά που είχε ο κ. Καραμανλής απευθείας συνομιλία με τον κ. Τσίπρα ήταν κατά τη διάρκεια των 17ωρων διαπραγματεύσεων του Πρωθυπουργού με τους δανειστές. Πέραν τούτου ουδέν», φέρεται να δήλωσε έγραψε ο ΒΗΜΑτοδότης.

Επιφανείς καραμανλικοί, όπως ο Θόδωρος Ρουσόπουλος  και ο Ευάγγελος Αντώναρος αναφέρθηκαν επίσης σε συνομιλίες του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην πρωθυπουργό.

Μετά από πλήθος δημοσιευμάτων για το τι πραγματικά έγινε, το Έθνος της Κυριακής επικαλούμενο πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να ρίξει φως.

Ads

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Φώφης Γιωτάκη:

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πληροφορίες και την περιγραφή του συγκεκριμένου σκηνικού, δύο ημέρες πριν τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα ο Κώστας Καραμανλής ο οποίος του απευθύνθηκε σε έντονα δραματικούς τόνους: «Η χώρα κρέμεται από μια κλωστή. Να έχεις στο μυαλό σου μόνο την Ελλάδα». Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα δευτερόλεπτα για να του απαντήσει ο κ. Τσίπρας που δεν έκρυβε την αγωνία του για το πώς θα φτάσει σε ένα θετικό αποτέλεσμα για την Ελλάδα: «Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Έτσι κι αλλιώς είναι πάντα στο μυαλό μου οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι -δίνω και θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες γι’ αυτούς».

Μάλιστα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επέμεινε θέλοντας να δείξει ότι είναι αποφασισμένος να αποτρέψει με τις κινήσεις του κάθε κίνδυνο και «απειλή» εναντίον των πολιτών και της ελληνικής οικονομίας: «Αυτό κάνω. Δίνω μάχες από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας. Και προσπαθώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα».

Η εφημερίδα μάλιστα γράφει ότι οι ίδιες πληροφορίες υποστηρίζουν ότι: κατά τις «καυτές» μέρες μετά το δημοψήφισμα δεν ήταν μόνο ο κ. Καραμανλής που τηλεφώνησε στον κ. Τσίπρα αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και άλλα κορυφαία πολιτικά στελέχη, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά.

Το Έθνος σημειώνει επίσης, ότι: κυβερνητικά στελέχη εκτιμούν ότι η εμπλοκή στα διάφορα σενάρια του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κρύβει σκοπιμότητες εσωκομματικού χαρακτήρα που αναζωπυρώθηκαν μαζί με τη διάθεση να καταγραφούν διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα γαλάζια στελέχη που δεν απορρίπτουν τον διάλογο και τη συνεργασία και σε εκείνα που αποκλείουν κάθε συζήτηση με το κυβερνών κόμμα εν όψει των νέων κρίσιμων ψηφοφοριών.