Η Ένωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ) προχώρησε σε τετράωρη στάση εργασίας στο Mega, από τις 18:00 έως τις 22:00, με αποτέλεσμα το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του καναλιού να μην μεταδοθεί.

Ads

Η ΕΤΙΤΑ προχώρησε στη στάση εργασίας διαμαρτυρόμενη για τις προωθούμενες απολύσεις τεχνικών στο κανάλι. Στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Τ.Ι.Τ.Α. κηρύσσει   στάση εργασίας για σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015 από ώρα 18:00 έως ώρα 22:00 για τους τεχνικούς που απασχολούνται στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Απαιτούμε:

  • Να μην προχωρήσει ο σταθμός σε απολύσεις τεχνικών.
  • Να απέχει η εργοδοτική  από κάθε πίεση προς τους εργαζόμενους τεχνικούς για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων εργασίας που περικόπτουν τις αποδοχές.
  • Όχι στην κατάρτιση ατομικών συμβάσεων που μειώνουν περαιτέρω τις αποδοχές των τεχνικών του σταθμού.
  • Αποκρούουμε κάθε προσπάθεια αλλαγής του νομικού καθεστώτος απασχόλησης των τεχνικών που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου  χρόνου»

Σημειώνεται πως η απόφαση της διοίκησης του καναλιού για περικοπές μισθών 20% μεσοσταθμικά προκάλεσε και την αποχώρηση γνωστών δημοσιογράφων του Mega. Πρόκειται για πέντε ή έξι δημοσιογράφους που δεν συναινούν σε μείωση των αποδοχών τους. Σύμφωνα με την Αυγή, ανάμεσα τους βρίσκονται ο Γ. Σαραντάκος (25 χρόνια στο Mega), ο Στρατής Αγγελής, προϊστάμενος του  τμήματος διεθνών ειδήσεων, ο Στέλιος Παπαπέτρου, υπεύθυνος για το ρεπορτάζ Εργασίας και Ασφαλιστικό, κ.ά.

Ads