Αποπομπή του Δημήτρη Καμμένου από την κυβέρνηση εξετάζει το Μαξίμου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο, εάν επιβαβαιωθεί ότι τα ομοφοβικά και ρατσιστικά tweets  του νέου υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων είναι γνήσια.

Ads

Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Άμυνας, στον οποίο ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα με τα επίμαχα tweets του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον Καμμένο να διερευνήσει την γνησιότητα των tweets και αν αυτά είναι αυθεντικά, κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου αναφέρουν ότι αυτό δεν μπορεί να συνάδει με τις αξίες και την ηθική της συγκυβέρνησης.

Επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζητήθηκε από τον Καμμένο, στη περίπτωση που είναι γνήσια τα tweets, να δει και το ενδεχόμενο αντικατάστασής του υφυπουργού υπογραμμίζοντας πως τη τελική απόφαση θα τη λάβει ο πρωθυπουργός.

Ads

Διαβάστε επίσης:

Νωρίτερα, ο ίδιος ο Δημήτρης Καμμένος είχε υποστηρίξει ότι τα επίμαχα tweets  τα είχαν γράψει οι συνεργάτες του και ισχυρίστηκε πως «η πλειονότητα αυτών αποτελεί προϊόν διαστρέβλωσης της αλήθειας και έχουν επιμελώς παραχαραχθεί από τις γνωστές μονταζιέρες». Επίσης καταδίκασε ρητά τον ρατσισμό, τον ομοφοβισμό και τον αντισημιτισμό.