Ως «άθλια, ομοφοβικά και αντισημιτικά» χαρακτήρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου τα σχόλια του Δ. Καμμένου σε παλαιότερες αναρτήσεις του στο Twitter, και ζήτησε την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ads

«Αισθάνομαι βαθιά ντροπή και λύπη που σε μια αριστερή κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοποιείται ο Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος κάνει συστηματικά άθλια ομοφοβικά και αντισημιτικά σχόλια στο twitter του», ανέφερε η κ. Κατριβάνου και πρόσθεσε:

«Το περιεχόμενο και το ήθος τους ταιριάζουν μόνο σε ακροδεξιό, και προσβάλλουν βάναυσα όχι μόνο αυτούς στους οποίους στοχεύει, αλλά κάθε αξιοπρεπή άνθρωπο. Η αποπομπή του από την κυβέρνηση είναι αναγκαία και επείγουσα».

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, μέσα από το προφίλ του στο Twitter «PortaPorta», είχε προβεί στο παρελθόν σε ακραία ρατσιστικά, αντισημιτικά και ομοφοβικά σχόλια.

Ads

Με την υπουργοποίησή του και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν ο Δημήτρης Καμμένος έσπευσε να κλείσει τον λογαριασμό του στο Twitter και με δήλωσή του δικαιολόγησε τις πολυσυζητημένες αναρτήσεις ως σχόλια των συνεργατών του και καταδίκασε ρητά την ομοφοβία, τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό.