Μια φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Columbia παρουσιάστηκε στην αποφοίτησή της, κουβαλώντας ένα στρώμα, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για τον βιασμό της από συμφοιτητή της, ο οποίος αποφοίτησε μαζί της.

Ads

Η Έμα Σάλκοβιτς κατήγγειλε πριν από περίπου ένα χρόνο πως ένας συμφοιτητής της, ο Γερμανός Πολ Νάνγκεσερ, τη βίασε αμέσως μετά το μάθημα, στον κοιτώνα της. Η Σάλκοβιτς ορκίστηκε να κουβαλάει το στρώμα και να το περιφέρει σε όλη την πανεπιστημιούπολη μέχρι ο συμφοιτητής να αποβληθεί. Η διαμαρτυρία της με σύνθημα «Κουβάλησε το βάρος σου», που έγινε και η διπλωματική της εργασία, έφερε στο προσκήνιο το ζήτημα της σεξουαλικής κακοποίησης γυναικών στα Πανεπιστήμια και την στάση των διοικήσεων των Πανεπιστημίων, και κυρίως του Columbia, σε αυτές τις υποθέσεις.

Η Σάλκοβιτς κουβάλησε το στρώμα της ακόμη και στην αποφοίτηση, αν και της είχε ζητηθεί να μην εμφανιστεί με αυτό στην εκδήλωση. Ο πρόεδρος του Πανεπιστημίου έστρεψε το βλέμμα της αρνούμενος να την συγχαρεί για το πτυχίο της και να της σφίξει το χέρι, όπως έκανε και με τους υπόλοιπους απόφοιτους. Ωστόσο η Έμα Σάλκοβιτς χειροκροτήθηκε από τους συμφοιτητές της.

Σημειώνεται πως ο Πολ Νάνγκεσερ έχει αρνηθεί πως βίασε την συμφοιτήτριά του κάνοντας λόγο για συναινετική ερωτική συνεύρεση. Μάλιστα τον περασμένο μήνα κατέθεσε αγωγή κατά της διοίκησης του πανεπιστημίου αλλά και του καθηγητή που δέχτηκε την διπλωματική της Έμα Σάλκοβιτς, καταγγέλλοντας πως δεν τον προστάτεψαν από μια εκστρατεία δυσφήμισής του.