Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί ζήτησε και έλαβε για την Τρίτη από τους αρμόδιους ανακριτές Διαφθοράς, Νικόλαο Τσιρώνη και Βασιλική Μπράτη, ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ, το τραπεζικό στέλεχος από την Ελβετία που κατηγορείται για εμπλοκή τόσο στην υπόθεση Siemens όσο και στα εξοπλιστικά.

Ads

Ο Όσβαλντ, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από διεθνή εντάλματα που είχαν εκδοθεί σε βάρος του, είχε μεταχθεί νωρίτερα στα δικαστήρια της Ευελπίδων, συνοδεία αστυνομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Όσβαλντ ελέγχεται για την προμήθεια αυτοκινούμενων πυροβόλων από τη γερμανική εταιρία WEGMANN, που χειρίζεται ο κ. Τσιρώνης, και την προμήθεια ιπτάμενων ραντάρ από τη σουηδική εταιρία Ericsson και τη βραζιλιάνικη Embraer, που έχει ανατεθεί στην κ. Μπράτη.

image

Ads

Βαρύνεται δε με κατηγορίες που αφορούν σε πράξεις νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.  Παράλληλα, κλητεύεται ως μάρτυρας και από τον ανακριτή διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο οποίος ερευνά δωροδοκίες για την προμήθεια των αντιαεροπορικών τύπου ASRAD από τη γερμανική εταιρία STN ATLAS.

image

Ο ίδιος, μάλιστα, έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για δύο μεγάλες υποθέσεις διαφθοράς, που αφορούν στη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ με τη SIEMENS και την προμήθεια των υποβρυχίων.

Ποιος είναι ο Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ

Ο ελβετικής καταγωγής Όσβαλντ είχε διατελέσει κατά το παρελθόν στέλεχος στη Dresden Bank και στη συνέχεια στη BNP PARIBAS, όπως και ο υφιστάμενός του κατηγορούμενος για εξοπλιστικά Φάνης Λυγινός.

Φέρεται δε ότι διαδραμάτισε καταλυτικό ρόλο στο «ξέπλυμα» χρήματος, που είχε δοθεί για συμβάσεις του ελληνικού Δημοσίου.

Διαβάστε επίσης:

Στη ΓΑΔΑ τραπεζίτης εμπλεκόμενος σε Siemens κι εξοπλιστικά