1. Με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως δήλωσε ο Γιάννης Δραγασάκης μετά το πέρας της ευρείας σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης. Παράλληλα επισήμανε πως «τα μέτρα θα είναι ποσοτικοποιημένα», ενώ διέψευσε τα περί επικείμενης άφιξης τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

Ads

2. Εφαρμογή μνημονιακών μέτρων εδώ και τώρα αξιώνουν εταίροι και πιστωτές με νέο βομβαρδισμό τελεσιγράφων, απειλώντας πλέον ευθέως την Αθήνα με πιστωτκό γεγονός – δηλαδή χρεοκοπία – στο τέλος Μαρτίου. Στο πλαίσιο αυτό, διαβάστε και το σχόλιο του Στέλιου Κούλογλου με τίτλο: «Διυλίζοντας την συμφωνία, καταπίνοντας το πραξικόπημα».

3. Στην εκτίμηση ότι οι Βρυξέλλες προετοιμάζουν τρίτο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος. Σε διάψευση προχώρησε η εκπρόσωπος του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

4. Στη σύλληψη της Αγγελικής Σπυροπούλου, που καταζητείτο ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού και μέλος της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, προχώρησε τη Δευτέρα η Αντιτρομοκρατική.  Παράλληλα συνελήφθη και η μητέρα των αδελφών Τσάκαλου οι οποίοι εκτίουν ποινές για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς. Η γυναίκα συνελήφθη καθώς στο σπίτι της στη Σαλαμίνα φέρεται να έμενε η 22χρονη. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθη λίγο αργότερα και η σύζυγος του Γεράσιμου Τσάκαλου.

Ads

5. Σε απόσυρση της ΝΟΤΑΜ βάσει της οποίας θα δέσμευε για 10 μήνες μια ευρεία περιοχή στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο για τη διενέργεια στρατιωτικών ασκήσεων με πραγματικά πυρά υποχρεώθηκε τη Δευτέρα η Τουρκία. Η αντίδραση του ΝΑΤΟ και το παρασκήνιο.

6. Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την εν ψυχρώ δολοφονία ενός άστεγου από αστυνομικούς σε προάστιο του Λος Άντζελες.

7. Σε δίκη παραπέμπονται 21 άτομα για τα επεισόδια του 2013 στις Σκουριές Χαλκιδικής. Τι αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

8. Στην καθιέρωση αυστηρών μέτρων για τη διεξαγωγή των αγώνων ποδοσφαίρου κατέληξε με ομόφωνη απόφασή του το Δ.Σ. του Σούπερ Λιγκ. Διαβάστε αναλυτικά τι θα προταθεί την Τετάρτη στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή.

9. Ένα ρεπορτάζ του TVXS για τον «σκιώδη πρωθυπουργό» Σαμαρά, που βρίσκεται σε test επιβίωσης.

10. Τέλος διαβάστε για το προφίλ του νέου γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Τάσου Κορωνάκη αλλά και για την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στη δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα και τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Πανούση για την εξαφάνιση του νεαρού φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το σκίτσο του ΚΥΡ δημοσιεύεται στο i-kyr.gr