Το Ισραήλ έχει ήδη πλήρη 1.000 στόχους κατά τη διάρκεια της τετραήμερης επίθεσης στη Γάζα και μάλιστα υπάρχουν «κι άλλοι» στόχοι, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου την Παρασκευή, ενώ δεν απέκλεισε η αεροπορική επιχείρηση να μετατραπεί σε χερσαία, αψηφώντας ανοιχτά τις αμερικανικές και διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία. Στο μεταξύ η Χαμάς συνεχίζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών.

Ads

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο Μπ. Νετανιάχου σημείωσε  ότι δεν βλέπει κάποια διεθνή πίεση στο Ισραήλ να σταματήσει την επιχείρηση.

Την ίδια ώρα ο απολογισμός των ισραηλινών αεροπορικών χτυπημάτων ξεπέρασε τα 100 θύματα στην Λωρίδα της Γάζας, όπως επιβεβαιώνουν Παλαιστινιακές πηγές. Οι δύο τελευταίοι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι οι επιβαίνοντες ενός αυτοκινήτου στην περιοχή Μπουρέιτζ, την Παρασκευή.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικά πλήγματα από την έναρξη της επιχείρησής του, την Τρίτη, απαντώντας στο κύμα ρουκετών που εκτοξεύουν εναντίον του οι ισλαμιστές της Χαμάς. Οι τελευταίοι συνεχίζουν τις εκτοξεύσεις κατά ισραηλινών στόχων, έχοντας προκαλέσει ζημίες και τραυματισμούς.

Ads

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για την επίτευξη εκεχειρίας, δια μέσου επαφής με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. Παράλληλα Αίγυπτος και Τουρκία επέκριναν την χρήση βίας από την πλευρά του Ισραήλ.

Στο μεταξύ, από τον ΟΗΕ εγείρονται ανησυχίες πως το Ισραήλ διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λόγω του μεγάλου αριθμού αμάχων έχασαν τη ζωή τους στις επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του κράτους στη Γάζα.