Σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και σε τρίτους στράφηκαν το 2013, τέσσερα εκατομμύρια Ιταλοί για να εξασφαλίσουν τροφή σύμφωνα με τον ιταλικό γεωργικό σύνδεσμο Coldiretti.

Ads

Συγκεκριμένα πρόκειται για 4.068.000 ανθρώπους – αριθμός αυξημένος κατά 10% σχέση με το 2012, ενώ σε σύγκριση με το 2010 η αύξησή του ξεπερνάει το 30%.

«Η οικονομική κρίση και η απώλεια θέσεων εργασίας προκαλεί θεαματική αύξηση των Ιταλών και των αλλοδαπών οι οποίοι δεν εξασφαλίζουν ούτε καν χρήματα για να μπορέσουν να τραφούν επαρκώς», τόνισε ο Coldiretti.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν ότι 3.764.765 Ιταλοί και μετανάστες, κατά την διάρκεια του 2013, μετέβησαν τουλάχιστον μια φορά σε οργανώσεις και συνδέσμους που διανέμουν πακέτα με τρόφιμα, καθώς τον θεωρούν ένα πιο «διακριτικός τρόπος» να ζητούν βοήθεια, ώστε να μην νιώθουν ότι χάνουν την αξιοπρέπειά τους.

Ads

Πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις, αν τους ζητηθεί, διανέμουν τα δέματα αυτά με τρόφιμα «κατ’ οίκον».

«Πρόκειται για την κορυφή του παγόβουνου. Μας δείχνει ένα μόνο μέρος των δραματικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τόσες ιταλικές οικογένειες, οι οποίες αδυνατούν να αγοράσουν τα τρόφιμα που χρειάζονται», πρόσθεσε ο Coldiretti και πρόσθεσε ότι «λόγω της οικονομικής κρίσης και της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, η κατανάλωση τροφίμων μειώθηκε εντυπωσιακά, επιστρέφοντας στο επίπεδο του 1981».