Με τη νέα δημιουργία του Γουές Άντερσον, «The Grand Budapest Hotel», σηκώνει σήμερα αυλαία το 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου. Ένα αγαπημένο Φεστιβάλ το οποίο αναμένεται να μονοπωλήσει και φέτος την κινηματογραφική επικαιρότητα. Η διοργάνωση ξεκινά σήμερα Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 16 του μηνός. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Το 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, θα φιλοξενήσει και φέτος πολλές και σημαντικές δημιουργίες στο πλούσιο πρόγραμμά του, όντας ένα από τα σημαντικότερα Διεθνή Φεστιβάλ. Ειδικά φέτος η Μπερλινάλε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς το νέο ελληνικό σινεμά αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών με την προβολή δέκα συνολικά δημιουργιών οι οποίες και παρουσιάζονται σε διάφορα τμήματα του Φεστιβάλ.
 
Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής του επίσημου Διαγωνιστικού Τμήματος στην 64 Μπερλινάλε – στο οποίο συμμετέχει και το «Μικρό Ψάρι» του Γιάννη Οικονομίδη – θα είναι ο Τζέιμς Σέιμους, γνωστός Αμερικανός παραγωγός (Το Μυστικό του Brokeback Mountain) και σεναριογράφος (Τίγρης και Δράκος).

image
 
Τα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν την επιτροπή είναι: ο δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου Κριστόφ Βαλτς, ο Γάλλος σκηνοθέτης Μισέλ Γκοντρί (Η Αιώνια Λιακάδα ενός Καθαρού Μυαλού), ο Κινέζος ηθοποιός Τόνι Λιούνγκ, η Αμερικανίδα ηθοποιός Γκρέτα Γκέργουικ (πρωταγωνίστρια του «Frances Ha» του Νόα Μπάουμπαχ), η Μπάρμπαρα Μπροκόλι (παραγωγός των ταινιών του Τζέιμς Μπόντ), η Δανή ηθοποιός Τρίνε Ντίρχολμ (Love Is All You Need), καθώς και η Ιρανή σκηνοθέτης Μίτρα Φαχαράνι.
 
Ταινία έναρξης του 64ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, θα είναι η νέα ταινία του Γουές Αντερσον, «The Grand Budapest Hotel».

image
 
Δύο χρόνια μετά το υπέροχο Moonrise Kingdom (2012), ο Γουές Αντερσον επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία, «The Grand Budapest Hotel», η οποία θα αποτελέσει και την Ταινία Έναρξης του 64ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου. Το φιλμ παρακολουθεί τις περιπέτειες του Γκουστάβ Χ, ενός θρυλικού ρεσεψιονίστ σε μεγάλο ευρωπαϊκό ξενοδοχείο του μεσοπολέμου και του Ζίρο (Μηδέν) Μουσταφά, του μπελ μπόι που γίνεται ο πιο έμπιστος φίλος του.
 
Η ταινία μας γυρίζει πίσω στο 1930, εκεί όπου παρακολουθούμε τους ενοίκους του «The Grand Budapest» να εμπλέκονται στην κλοπή ενός ανεκτίμητου αναγεννησιακού πίνακα. Παράλληλα το πτώμα μίας ηλικιωμένης πάμπλουτης κληρονόμου, αρχίζει να εγείρει υποψίες δολοφονίας για την κληρονομιά της, ενώ στο παρασκήνιο πολιτικές αλλαγές ταράζουν την Ευρώπη…

image
 
Εκτός από τους Ρέιφ Φάινς και Τόνι Ρεβολόρι στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε μία πλειάδα γνωστών και καλών ηθοποιών: ο Φ. Μάρεϊ Εϊμπραχαμ, ο Ματιέ Αμαλρίκ, ο Άντριεν Μπρόντι, ο Ουίλεμ Νταφόε, ο Τζεφ Γκόλντμπλαμ, ο Χάρβεϊ Καϊτέλ, ο Τζουντ Λο, ο Μπιλ Μάρεϊ, ο Εντουαρντ Νόρτον, ο Τζέισον Σουόρτσμαν, η Τίλντα Σουίντον, η Λέα Σεϊντού, ο Τομ Γουίλκινσον και ο Όουεν Ουίλσον”.


 
Το 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου μέχρι και την Κυριακή 16 του μηνός. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ: https://www.berlinale.de/en/HomePage.html