Το 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου ανακοίνωσε σήμερα τις πρώτες επτά ταινίες που θα συμπεριληφθούν στο επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα, μεταξύ των οποίων συναντάμε τη νέα δημιουργία του Γιάννη Οικονομίδη “Stratos” (Το Μικρό Ψάρι). Του Γιώργου Ρούσσου.
 
 
Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη “Stratos” (Το Μικρό Ψάρι), συμπεριλαμβάνεται από σήμερα στις ταινίες  που συμμετέχουν στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε. Η φετινή 64η διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 6 έως και τις 16 Φεβρουαρίου του 2014. 

image
 
Η ταινία “Stratos“, είναι μία συμπαραγωγή με Γερμανία και Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, από την ελληνική πλευρά η παραγωγή ανήκει στους Faliro House Productions Α.Ε. του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου, Αργοναύτες Α.Ε. του Παναγιώτη Παπαχατζή σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ Α.Ε., την Feelgood Entertainment και με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (Ε.Κ.Κ.).
 
Από τη Γερμανία συμμετέχει η Μatch Factory productions του Michael Weber με την υποστήριξη του NRW και από την Κύπρο η Γιάννης Οικονομίδης Films Ltd  και το Υπουργείο Πολιτισμού της χώρας. Τη διανομή σε Ελλάδα και Κύπρο έχει εξασφαλίσει η  Feelgood Entertainment και τις διεθνείς πωλήσεις η The Μatch Factory. Παράλληλα η ταινία έχει ενισχυθεί και από το πρόγραμμα Εurimages.

Στην ταινία συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: Βαγγέλης Μουρίκης, Βίκυ Παπαδοπούλου και Πέτρος Ζερβός.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι με την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη ο ελληνικός κινηματογράφος επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ Βερολίνου μετά από εννέα χρόνια. Τότε ο ελληνικός κινηματογράφος συμμετείχε με το φιλμ του Θόδωρου Αγγελόπουλου “Τριλογία: Το Λιβάδι που Δακρύζει” παραγωγής του 2004.
 
Κάθε χρόνο το φεστιβάλ Βερολίνου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 400 ταινίες, κάθε είδους και διάρκειας, οι οποίες χωρίζονται  σε εννέα τμήματα. Εκτός από την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη, θα ακολουθήσει σύντομα και η ανακοίνωση για τη συμμετοχή και άλλων ελληνικών ταινιών στις υπόλοιπες κατηγορίες. 

image
 
Οι επτά ταινίες που ανακοίνωσε σήμερα το 64ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου, ότι θα συμπεριληφθούν στο επίσημο διαγωνιστικό του πρόγραμμα, είναι οι εξής:
 
  • «71» του Γιαν Ντεμάζ από την Μεγάλη Βρετανία
  • «Aimer, Boire et Chanter» του Αλεν Ρενέ από την Γαλλία
  • «Aloft» της Κλαούντια Λιόσα (Ισπανία, Καναδάς, Γαλλία)
  • «Die Geliebten Schwestern» του Ντομινικ Γκραφ (Γερμανία)
  • «The Grand Budapest Hotel» του Γουές Αντερσον
  • «The Monuments Man» του Τζορτζ Κλούνεϊ

image
 
Ανακοινώθηκαν επίσης άλλες τέσσερις ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στις ειδικές προβολές του Φεστιβάλ:
 
  • «A Long Way Down» του Πασκάλ Σομέιγ (Αγγλία)
  • «Entente Cordiale» του Χιούμπερτ Σάουπερ (Αυστρία – Ντοκιμαντέρ)
  • «The Galapagos Affair: Satan Came to Eden» των Ντάινα Γκολντφιν και Νταν Γκέλερ (Η.Π.Α.)
  • «The Turning» (Anthology Film – Αυστραλία)
 
Η φετινή 64η διοργάνωση του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου θα διεξαχθεί από τις 6 έως και τις 16 Φεβρουαρίου του 2014 και θα ανοίξει με την πολυαναμενόμενη ταινία του Γουες Αντερσον, “The Grand Budapest Hotel”.