Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε μιλώντας στην Ολομέλεια πως το πρώτο άρθρο της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία, το οποίο προβλέπει την εκτέλεση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για ανέργους, έγινε δεκτό καθώς ολοκληρώθηκαν οι απαραίτητες νομοτεχνικές διορθώσεις.

Ads

 
Ωστόσο ο Γιάννης Στουρνάρας σημείωσε πως δεν μπορεί να γίνει δεκτό αυτή την στιγμή το δεύτερο άρθρο, που προβλέπει την υπαγωγή ορισμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας σε ρύθμιση, βάσει της οποίας οι επιχειρήσεις αυτές θα καταβάλλουν μειωμένες κατά 10% εργοδοτικές εισφορές.
 
Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε να το εξετάσει στο μέλλον συνδέοντάς το με τα δημοσιονομικά αποτελέσματα και το πρωτογενές πλεόνασμα.
 
Υπενθυμίζεται πως η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία είχε προκαλέσει τριβές στην κυβέρνηση καθώς αρχικά ο Γιάννης Στουρνάρας είχε ανακοινώσει πως δεν θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για «τεχνικούς λόγους».
 
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε το Σάββατο πως τα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών συνεργάζονται με το ΠΑΣΟΚ για την κοστολόγηση της τροπολογίας -και εφόσον κάτι τέτοιο ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή η τροπολογία θα προστεθεί στο πολυνομοσχέδιο. Αν αυτό δεν συμβεί τότε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ θα συμπεριληφθεί στο αμέσως επόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.
 
«Δεν μας καλύπτει αυτό. Δεν φέρνουμε την πρότασή μας για την ανεργία για επικοινωνιακούς λόγους. Το κάνουμε γιατί πιστεύουμε ότι θα ανακουφίσει 200.000 οικογένειες», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος.