Πανευρωπαϊκή κινητοποίηση ενάντια «στις καταστροφικές επιβαλλόμενες νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές πολιτικές που εξοντώνουν λαούς και χώρες στο όνομα δήθεν της κρίσης και του χρέους» πραγματοποίησαν σήμερα τα συνδικάτα. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κήρυξαν τρίωρη στάση εργασίας (12:00 – 15:00) και πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή. 

Ads

Στην Αθήνα οι πολίτες, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κλαυθμώνος και στη συνέχεια έκαναν πορεία μέχρι τη Βουλή. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε ολόκληρη τη χώρα. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν δάσκαλοι, καθηγητές, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. 

«Οι πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στη χώρα μας και στις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου είναι καταστροφικές και αδιέξοδες, δε λύνουν απεναντίας αυξάνουν τα προβλήματα στις κοινωνίες και τις οικονομίες, διευρύνουν τις κοινωνικές ανισότητες, εξαθλιώνουν τους λαούς», τονίζει η ΓΣΕΕ .

Σύμφωνα με ανακοίνωση η ΓΣΕΕ δέχθηκε πληθώρα μηνυμάτων συμπαράστασης από πολλά συνδικάτα της Ευρώπης, μεταξύ αυτών της Ισπανίας ,της Πορτογαλίας και της Γερμανίας. Στα μηνύματά τους τα συνδικάτα χαρακτηρίζουν μονόπλευρη, άδικη και σκληρή την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στη χώρα μας, καταδικάζοντας την υπονόμευση της αυτονομίας των συλλογικών συμβάσεων και την κατάργηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων.

Ads

* Φωτογραφίες από Fosphotos των Παναγιώτη Τζαμάρου, Αλέξανδρου Κατσή, Αγγελική Παναγιώτου, Μενέλαου Μυρίλλα