Ένας σύριος δημοσιογράφος ο Rafik Lutf αποκάλυψε σοβαρές ενδείξεις διεθνούς μιντιακής εκστρατείας που στοχεύει στην παραποίηση των γεγονότων (και δημιουργίας ανύπαρκτων γεγονότων) που συμβαίνουν στο έδαφος της Συρίας, με σκοπό να κατηγορήσουν το Συριακό στρατό για την αιματοχυσία, αναφέρει το PressTv.

Ads

Μεταξύ άλλων δείχνει και βίντεο από μια κρυμμένη live streaming κάμερα που κατέγραφε συγκεκριμένη περιοχή όπου μετά από 12 ώρες έγινε έκρηξη αγωγού αερίου και ένα σύννεφο καπνού φάνηκε στην κάμερα πάνω από κάποια σπίτια. Το CNN και το Al Jazeera ήταν οι πρώτοι που κατέφθασαν στην περιοχή (πριν ακόμα φθάσουν και οι τοπικές αρχές).

Όταν ο ανταποκριτής του CNN, Arwa Damon εμφανίστηκε μιλώντας για την έκρηξη στον αγωγό, ο σταθμός μετέδωσε εικόνες που είχαν τραβηχθεί απ’την κάμερα πριν καν γίνει η έκρηξη(δείτε το σχετικό βίντεο).

Μέσω αυτού του ρεπορτάζ το CNN ήθελε να δείξει ότι ο Συριακός στρατός βομβαρδίζει την Χομς…

Ads

Αναφέρει επίσης ότι το Al-Jazeera μέσω των ανταποκριτών του στην Χομς, μετέδιδαν ψεύτικους πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους(μετάδοσης) με τους ρεπόρτερ ώστε να δείξουν ότι ο στρατός πολιορκεί την πόλη.

Περισσότερα: Video ρεπορτάζ (πηγή) : https://presstv.com/detail/235121.html

Διαβάστε ακόμα: Armed men violating Syria’s ceasefire: Report