Επτά συλλήψεις έγιναν στα Τρίκαλα για υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους. Το βρέφος ανήκει σε νεαρή γυναίκα από τη Βουλγαρία, η οποία είχε συμφωνήσει να το πουλήσει σε άτεκνο ζευγάρι.

Ads

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι μια δικηγόρος, ένας συμβολαιογράφος και ένας γιατρός. 

Αναλυτικότερα, για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες τέσσερις Έλληνες (μία 45χρονη, ένας 49χρονος, ένας 48χρονος συμβολαιογράφος και μία 49χρονη δικηγόρος), δύο Βούλγαροι ηλικίας 45 και 33 ετών, καθώς και μία ομοεθνής τους, μητέρα βρέφους, που θα δινόταν για παράνομη υιοθεσία. Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν κυρίως ανύπαντρες εγκυμονούσες γυναίκες στη Βουλγαρία, πείθοντάς τες να δώσουν τα παιδιά τους για υιοθεσία έναντι χρημάτων ενώ στη συνέχεια φρόντιζαν να μεταφερθούν σε ελληνικά νοσοκομεία, για τον τοκετό. Την ίδια ώρα, τα μέλη της οργάνωσης που δρούσαν στην Ελλάδα, εντόπιζαν άτεκνα ζευγάρια, που εκδήλωναν ενδιαφέρον για υιοθεσία παιδιών και τα έπειθαν να καταβάλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να γίνει υιοθεσία.

Η δράση του κυκλώματος άρχισε να αποκαλύπτεται σταδιακά από τον Αύγουστο όταν αστυνομικοί, προσποιούμενοι το άτεκνο ζευγάρι ήρθαν σε επαφές με δύο από τους συλληφθέντες, για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις ότι είχαν το ρόλο «διαμεσολαβητών» στο κύκλωμα. Ο 45χρονος Βούλγαρος, που φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος, τους ενημέρωσε ότι θα αγοράσουν το παιδί για 10.000 ευρώ. Οι αστυνομικοί πλήρωσαν την 45χρονη 200 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα και έτσι χθες έγινε η σύλληψη. 

Ads

Σημειώνεται ότι μέχρι τώρα έχει εξακριβωθεί ότι οι συλληφθέντες εμπλέκονται σε 11 τουλάχιστον παράνομες υιοθεσίες βρεφών, που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα μας την τελευταία επταετία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ το προανακριτικό έργο για την υπόθεση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.