Περιπολίες με κινητά τηλέφωνα οργανώνουν κάτοικοι της περιοχής Αγριάς, σε συνεργασία με απόστρατους αξιωματικούς, υπό τον φόβο των ληστειών και των διαρρήξεων που παρατηρούνται τελευταία στην ευρύτερη περιοχή και με αποκορύφωμα τη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού στον Άγιο Λαυρέντιο, σύμφωνα με το τοπικό site, magnesianews.gr.

Ads

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι κάτοικοι της περιοχής σκέπτονται να οργανώσουν περιπολίες, για να λειτουργήσουν αποτρεπτικά προς τους επίδοξους ληστές ή διαρρήκτες, ενώ σκοπεύουν να είναι εφοδιασμένοι με κινητά τηλέφωνα, ώστε, αν διαπιστώσουν ύποπτες μετακινήσεις, να ενημερώνουν την Αστυνομία.

Επιφυλάξεις για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι ομάδες, εξέφρασε ο αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας, Νίκος Στόικος. Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ-ΕΝΑ, συμβούλευσε να ζητηθεί τόσο η γνώμη, όσο και η βοήθεια της Αστυνομίας.

Μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζει μία ενημερωτική συνάντηση μεταξύ των κατοίκων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν σε αυτές τις ομάδες με την αστυνομία. «Ό,τι γίνει θα πρέπει να είναι νόμιμο. Μια περιπολία για μένα σημαίνει να παρατηρήσω κάτι ύποπτο, είτε αυτοκίνητο, είτε άτομα και να ενημερώσω την Αστυνομία. Τίποτε παραπάνω» ήταν η δήλωση του αντιδημάρχου.

Ads

Όπως διευκρίνισε, μεταξύ των πολιτών που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, είναι και κάποιοι απόστρατοι αξιωματικοί που γνωρίζουν από οργανωτικά θέματα και θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά.

«Δυστυχώς όλες οι ημιαστικές περιοχές γίνονται τελευταία στόχος των κακοποιών, οι οποίοι έχουν εγκαταλείψει τα χτυπήματα σε διαμερίσματα στις πόλεις και προτιμούν τις αγροτικές περιοχές και κυρίως οικίες που ζουν ηλικιωμένα άτομα. Στον Άγιο Λαυρέντιο, οι ηλικιωμένοι κάτοικοι μου έλεγαν ότι είναι τόσο θορυβημένοι που προτιμούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να πάνε να ζήσουν κοντά στα παιδιά τους στην πόλη» επισήμανε ο Νίκος Στόικος.

Παραδέχτηκε δε ότι «υπάρχει ένα κλίμα τρομοκρατίας και ίσως οι περιπολίες μπορούν να προσφέρουν ένα κλίμα ασφάλειας στους κατοίκους. Ειδικά στις δημοτικές κοινότητες Αγριάς και Αρτέμιδας, όπου η μεν πρώτη εποπτεύεται διοικητικά από το Τμήμα Περιφέρειας στον Άνω Βόλο και η δεύτερη από το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών».