Απίστευτο περιστατικό στην Κρήτη. Κεραυνός «έστειλε» στο νοσοκομείο γκρουπ Ρώσων τουριστών που περιηγούνταν στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Μία γυναίκα και ένας άντρας είναι σε σοβαρή κατάσταση καθώς η πρώτη υπέστη ανακοπή – μετά από ανάνηψη διέφυγε του κινδύνου – και ο δεύτερος έμφραγμα. Ο άντρας βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. 

Ads

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι τουρίστες, μετά από κεραυνό που έπεσε σε δέντρο, κάτω από το οποίο είχαν καταφύγει για να προφυλαχθούν από τον καιρό, τρόμαξαν από τον εκκωφαντικό θόρυβο και έπεσαν στο έδαφος, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Ο κεραυνός έσκισε μάλιστα το δέντρο στα δυο. 

image

image

Ads

Κάποιοι έχασαν τις αισθήσεις τους, αλλά ευτυχώς επανήλθαν γρήγορα. Συνολικά το ΕΚΑΒ παρέλαβε 19 άτομα: δυο άτομα που είναι πιο σοβαρά, οκτώ για προληπτικούς λόγους και εννιά με ελαφρά τραύματα.

image

image

Στην μία τουρίστρια, 36 ετών, τρεις γιατροί έκαναν ανάνηψη και την επανέφεραν, ενώ πληροφορία που ανέφερε ότι η γυναίκα είναι έγκυος, διαψεύστηκε κατά τον έλεγχο από τους γιατρούς. Στο Βενιζέλειο έφθασε μόνη της και μια 38χρονη Ελληνίδα, η οποία υποβλήθηκε σε καρδιογράφημα και μεταφέρθηκε, για προληπτικούς λόγους, στο ΠΑΓΝΗ. Ένας άντρας υπέστη έμφραγμα και βρίσκεται ακόμη σε κρίσιμη κατάσταση. 

image

Αμέσως μετά το συμβάν έκλεισε ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού, ενώ σε αυτοψία από άνδρες της αστυνομίας, κοντά στο πεύκο όπου έπεσε ο κεραυνό, βρέθηκαν ομπρέλες τις οποίες εικάζεται ότι οι τουρίστες είχαν ανοιχτές και «τράβηξαν» τον κεραυνό.

image