Το Tvxs καλεί τους αναγνώστες, τις φίλες και τους φίλους του στην θεατρική παράσταση «Μια Κανονική Μέρα» στο Θέατρο Olvio. Ωστόσο, αυτή τη μέρα όλα μπορούν να συμβούν… Κι έτσι να ξεκινήσει η άνιση αναμέτρηση του ανθρώπου με το οικονομικό αδιέξοδο. Ένας οδυνηρά επίκαιρος αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικός μονόλογος από τη Ράνια Σχίζα υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Μαριάννας Κάλμπαρη σε κείμενο της Κατερίνας Γιαννάκου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή (χωρίς κλήρωση) με e-mail στο [email protected] (για όσα άτομα επιθυμούν) μέχρι και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 18.00, αναφέροντας τα στοιχεία τους, για να παρακολουθήσουν την παράσταση στην τιμή των 10 ευρώ. Η ειδική παράσταση για το tvxs.gr θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου ημέρα στις 21.15.

Ads

 
«Μια Κανονική Μέρα»
 
Μια γυναίκα. Ελληνίδα. Νοικοκυρά. Μητέρα δύο κοριτσιών. Στο Euro 2004 δακρύζει από συγκίνηση στο μπαλκόνι της ακούγοντας τα κορναρίσματα στη Μεσογείων. Ούτε δέκα χρόνια μετά, μια κανονική μέρα η δική της κανονική ζωή διακόπτεται βίαια. Εκείνος, ο Σύζυγος, ο Πατέρας, ο Άντρας αυτοκτονεί λόγω χρεών. Κι Εκείνη μένει πίσω, μόνη με τα κορίτσια της να αντιμετωπίσει το γιατί, το θυμό, την ενοχή, το στίγμα, τα χρέη. Και κάπως έτσι, έστω και αργά, μαθαίνει να παλεύει για την κάθε μέρα, ζώντας όχι με εκείνα που έχασε αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει.

image
 
Η Κατερίνα Γιαννάκου καταθέτει το πρώτο της θεατρικό έργο για την άνιση αναμέτρηση του ανθρώπου με το οικονομικό αδιέξοδο αλλά και το απρόσμενο σθένος της ψυχής που ξαναγεννιέται από τις στάχτες της. Η Ράνια Σχίζα, με τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Μαριάννας Κάλμπαρη, θα πορευτεί στη σκηνή του θεάτρου OLVIO το δύσκολο δρόμο προς την επόμενη μέρα, ερμηνεύοντας αυτό τον οδυνηρά επίκαιρο αλλά και αναπάντεχα λυτρωτικό μονόλογο για τη μάχη του σύγχρονου ανθρώπου με τα σημεία και τα τέρατα των καιρών.
 
…τα πάντα μπορεί να συμβούν ΜΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΜΕΡΑ. Έχετε λίγο το νου σας…

Διαβάστε επίσης: 
Η Ράνια Σχίζα στο tvxs.gr: «Η ουδετερότητα είναι συνενοχή»
Η Κατερίνα Γιαννάκου στο tvxs.gr: Ο από μηχανής θεός μέσα μας


 

INFO
«Μια Κανονική Μέρα» της Κατερίνας Γιαννάκου
Με τη Ράνια Σχίζα
Θέατρο Olvio
Ιερά Οδός 67 & Φαλαισίας 7, Βοτανικός
 
Παραστάσεις
Σάββατο στις 21:15
Κυριακή στις 19:00

Ads

image

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
 
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Μουσική επιμέλεια: Νέστορας Κοψιδάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Γεωργουδάκη