Ο «Θείος Βάνιας» παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία του Δημοσθένη Παπαδόπουλου στο θέατρο Άνεσις μέχρι τις 30 Ιανουαρίου του 2018. Ο Παπαδόπουλος, εκτός από την σκηνοθεσία, υπογράφει τη μετάφραση και τη δραματουργική επεξεργασία και επιστρέφει στη σκηνή και ως ηθοποιός μετά από απουσία επτά ετών.

Το Tvxs εξασφάλισε δέκα διπλές προσκλήσεις για τις 1 και 2 Ιανουαρίου και ώρα 18:00. Στείλτε mail με το ονοματεπώνυμο σας και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας στο theatro@tvxs.gr, σημειώνοντας στο θέμα τον τίτλο της παράστασης.

Η ηθική παρακμή και ο ψυχικός σπαραγμός της επαρχιακής ρωσικής μεσαίας τάξης μερικά χρόνια πριν από  την πτώση του τσαρικού καθεστώτος μέσα από την ανεπανάληπτη κωμικοτραγική ματιά του Άντον Τσέχοφ. Ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος επιστρέφει στην σκηνή, μαζί με τη Θάλεια Ματίκα στον ρόλο της Ελένα και του Βασίλη Μπισμπίκη στον ρόλο του Αστρόφ.

Υπόθεση

Η διαχείριση ενός οικογενειακού κτήματος, ιδιοκτησίας του γαμπρού του Βάνια για τον οποίο ο τελευταίος εργάζεται με πίστη και προσήλωση, αποτελεί τον πυρήνα γύρω από τον οποίο αναπτύσσεται μια ιστορία για τα οράματα που διαψεύστηκαν, τις ιδέες που προδόθηκαν, τα πάθη που άδοξα σβήστηκαν και τις ανθρώπινες σχέσεις που χτίζονται για να γκρεμιστούν, σε ένα συγκλονιστικά σύγχρονο σχόλιο για την «ατάραχη» ζωή της επαρχίας που αλλοτριώνει σε βάθος και καταρρακώνει ανθρώπους και συνειδήσεις. Οι ήρωες στο Θείο Βάνια, διαχρονικοί και δραματικά επίκαιροι, βιώνουν τη φθορά και την ήττα του χρόνου, υποταγμένοι σε μια καθημερινότητα που τους διαλύει. Είναι τραγικοί ακριβώς γιατί γνωρίζουν πως έχουν ήδη χάσει και ανέλπιδα αναμένουν το τέλος.

Διανομή:

Δημοσθένης Παπαδόπουλος: Θείος Βάνιας
Θάλεια Ματίκα : Ελένα
Βασίλης Μπισμπίκης: Αστρόφ
Σοφία Πανάγου: Σόνια
Θοδωρής Κανδυλιώτης: Σερεμπριακώφ
Δημήτρης Καπετανάκος: Τελιέγκιν
Δημήτρης Διακοσάββας: Μαρία Βασίλιεβνα
Μανώλης Καζαμίας: Μαρίνα
Συντελεστές:
Μετάφραση – Δραματουργική Επεξεργασία
Φωτισμοί-Μουσική επιμέλεια: Δημοσθένης Παπαδόπουλος Σκηνικά: Σταύρος Λίτινας
Κοστούμια: Ηλένια Δουλαδίρη
Βοηθός σκηνοθέτη: Στεφανία Βλάχου
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς