Η Πλατφόρμα Μονοδράματος, ένας νέος διεθνής θεατρικός θεσμός ενταγμένος στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017, ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου με τον Ανάμιση Ντενεκέ.

Ads

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης Πάφος 2017 δημιουργεί αυτόν τον νέο διεθνή θεατρικό θεσμό στην Πάφο. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με πέντε παραστάσεις Μονοδράματος καταξιωμένων δημιουργών, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Την έναρξη του προγράμματος θα κάνει ο Ανάμισης Ντενεκές σε σκηνοθεσία της Μαρίας Αιγινίτου και ερμηνεία του Χάρη Χαραλάμπους. Η παράσταση βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γιάννη Μακριδάκη, αφηγείται την πραγματική ιστορία του Γιώργη Πέτικα, ο οποίος πέρασε στην παρανομία μετά από ένα έγκλημα ερωτικού πάθους. Μέσα από τη διήγηση των γεγονότων, αναβιώνει η ιστορία της Χίου στο πρώτο μισό του εικοστού αιώνα.            

Ακολουθεί το μονόδραμα Churcill από τον Άγγλο Pip Utton την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου. 
Τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου ο Τυνήσιος Meher Awachri ηθοποιός και σκηνοθέτης παρουσιάζει το έργο D-Sisyphe.
Ο Yasar Ersoy σκηνοθετεί και ερμηνεύει το έργο Πικράθηκα στην Ελληνική, Πληγώθηκα στην Τουρκική, την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου.   
Η αυλαία κλείνει την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου με το έργο Katerina, βασισμένο σε  διήγημα του Ισραηλινού συγγραφέα Aharon Appelfel σε σκηνοθεσία Lena Pogosov και ερμηνεία Avishag Maidler.   

Ads

Όλες οι παραστάσεις θα δοθούν στο Αρχαίο Ωδείο στις 20:00 και είναι με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους.  Είσοδος 5 ευρώ για μία παράσταση και 15 ευρώ για όλες τις παραστάσεις.              

*Ο Ανάμισης Ντενεκές θα παρουσιαστεί ξανά στην Αθήνα από τις 9 Νοεμβρίου στο θέατρο Μπιπ.