«Φράνσις ή πώς να καταλύσουμε το κράτος του ζόφου». Γράφει η Νατάσα Μπούκοβα. Μεστός, αιχμηρός και καταγγελτικός ο λόγος της συγγραφέως Αλμπέρτα Τσοπανάκη, ερμηνεύεται σκηνοθετικά με άψογο ποιητικό τρόπο από την Μαρίκα Θωμαδάκη, που δίνει σάρκα και οστά στο επέκεινα των μορφών που περιβάλλουν την Φράνσις, κεντρικό πρόσωπο της πλοκής.

Ads

Είτε λοβοτομημένη είτε όχι, η πολύπαθη Φράνσις είναι, ούτως ή άλλως, ένα θύμα του συστήματος, που προωθεί το όνειρο για να το συντρίψει σε λίγο, στο σημείο ακριβώς όπου ο άνθρωπος τολμά να ανυψωθεί ηθικά και κοινωνικά.

Στον ρόλο της Φράνσις, η Αλμπέρτα Τσοπανάκη υποδύεται με αμεσότητα την χρεωκοπία των εντυπώσεων που δημιουργεί το Χόλυγουντ και η επίφαση της χλιδής.

Η κυρία Τσοπανάκη βάζει την υποκριτική της σφραγίδα στην παράσταση περιστοιχισμένη από τους πειθαρχημένους ηθοποιούς Μαρία Δούση (Μητέρα), Πέτρο Μπένο (Ψυχίατρος), Θανάση Πατριαρχέα (Στήβεν), Κώστα Κούση και Μανώλη Μαυρίδη (Νοσοκόμοι).

Ads

image

Η σκηνογραφική δημιουργία και τα εφφέ του Τάκη Μελίδη συνθέτουν ένα ιδιαίτερα αρμονικό σκηνικό περιβάλλον.

Άναρχη, αντισυμβατική, μηδενίστρια και επαναστάτρια η «Φράνσις» του Θεάτρου «Παραμυθίας» προκαλεί γόνιμους προβληματισμούς και εγείρει ερωτήματα στο απαιτητικό θεατρόφιλο κοινό.

image

Μια θεατρική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε!

*Η Νατάσα Μπούκοβα είναι κριτικός θεάτρου

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση του Σαββάτου, 19 Μαρτίου 2016, στις 21:30 και 3 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση της Κυριακής 20 Μαρτίου 2016, στις 18:30. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν e – mail με το ονοματεπώνυμό τους στο [email protected] έως και την Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2016, στις 15:00.