Ένας από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τις αποφάσεις μας για την επιλογή ενός ταξιδιωτικού προορισμού είναι η ασφάλεια.

Ads

Τα ποσοστά εγκληματικότητας ποικίλλουν από χώρα σε χώρα και είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα είδη των κινδύνων, που μπορεί να αντιμετωπίσετε σε κάθε μια, πριν οργάνωσε το ταξίδι σας. 

Σε διάφορες χώρες οι κίνδυνοι είναι αυξημένοι τα τελευταία χρόνια, αλλά υπάρχουν κάποια μέρη που θεωρούνται ακόμα ασφαλή. Κάθε χρόνο, το Ινστιτούτο Οικονομικών και Ειρήνης, με τη βοήθεια της Economist Intelligence Unit, υπολογίζει τον Παγκόσμιο Δείκτη Ειρήνης, ο οποίος κατατάσσει 163 έθνη σε λίστα ανάλογα με κάποιες μετρήσεις. Αυτές αφορούν τις συνεχιζόμενες εσωτερικές και διεθνείς συγκρούσεις, το επίπεδο αρμονίας ή διαφωνίας μέσα σε ένα έθνος και δείκτες που σχετίζονται με τον στρατό.

Παρόλο που τα αποτελέσματα διαμορφώνονται διαφορετικά κάθε χρόνο, η ίδια χώρα παρέμεινε στην κορυφή της κατάταξης για την τελευταία δεκαετία.

Ads

Σας παρουσιάζουμε τις δέκα ασφαλέστερες χώρες, όπως διαμορφώθηκαν από τα αποτελέσματα, διατηρώντας χαμηλούς δείκτες στην εγκληματικότητα και υψηλή ασφάλεια.  

Ισλανδία

image

Νέα Ζηλανδία

image

Πορτογαλία

image

Αυστρία

image

Δανία

image

Τσεχία

image

Σλοβενία

image

Καναδάς

image

Ελβετία

image

Ιαπωνία

image

Ιρλανδία

image