Χρυσαφένιες παραλίες, σμαραγδένια θάλασσα, άφθονη βλάστηση, ηφαίστεια, βουνά, λίμνες, ιστορία, πολιτισμός και τέχνη συνυπάρχουν σε αυτό το υπέροχο αρχιπέλαγος, στην είσοδο του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι Φιλιππίνες είναι νησιωτική χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας. Το αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων αποτελείται από 7.107 νησιά στον δυτικό Ειρηνικό ωκεανό, συνολικής έκτασης 300.000 τ.χλμ. και πληθυσμό 107.190.081 σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση του 2018.

Η χώρα ήταν, παλαιότερα, αποικία της Ισπανίας και των ΗΠΑ και έχει στενούς δεσμούς με τη Δύση. Πρωτεύουσα είναι η Μανίλα, που χαρακτηρίζεται από ένα συνδυασμό αρχαίων παραδόσεων και μοντέρνων αξιοθέατων, παλιών κατοικιών και αστραφτερών ουρανοξυστών, παλιομοδίτικων πάγκων που συνορεύουν με τα πιο μοντέρνα εμπορικά κέντρα.

Ωστόσο αξίζει να επισκεφτείτε τις γύρω περιοχές και τα πανέμορφα νησιά, που μοιάζουν να έχουν βγει από παραμύθι. Το νησί Παλαουάν για παράδειγμα βρίσκεται στο δυτικό άκρο των Φιλιππίνων και αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της κατάδυσης.

Ανακαλύψτε την ομορφιά του νησιού με πιρόγες που σας μεταφέρουν σε κοραλλένιες λίμνες και κάντε βαρκάδα στον υπόγειο ποταμό, που διαθέτει πολλά σπήλαια με σταλαγμίτες και σταλακτίτες.

Άλλοι ενδιαφέροντες προορισμοί περιλαμβάνουν το Σάμου, το Μπορακάι, το Μποχόλ και το Μπαντάιαν.

Οι φιλικοί και ευγενικοί άνθρωποι αποτελούν ένα από τα δυνατά σημεία της χώρας, ενώ γενικά οι Φιλιππινέζοι έχουν πολυεθνική καταγωγή. Η πλειονότητα κατάγεται από τους αυστρανήσιους αυτόχθονες. Υπάρχουν μειονότητες κινεζικής, ισπανικής, βρετανικής, αμερικανικής, ινδικής, κορεατικής, αραβικής και ινδονησιακής καταγωγής.

Με μεγάλες διαφορές από την Ασιατική μαγειρική, η κουζίνα τους διακρίνεται για την συγκρατημένη χρήση μπαχαρικών. Κινέζικες, Μαλαισιανές, Ισπανικές, Ιαπωνικές και Αμερικάνικες επιρροές έχουν αφήσει το στίγμα τους στον διακριτικό συνδυασμό των γεύσεων.

Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους στις Φιλιππίνες. Αξίζει να τα δοκιμάστε φρέσκα στη σχάρα, βραστά, τηγανίτα ή στον ατμό σερβιρισμένα με kalamansi (ντόπιο καυτερό πιπέρι).