Ο θάνατος της Marilyn Monroe στις 4 Αυγούστου 1962 δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία ενορχηστρωμένη από τον Bobby Kennedy. Σε αυτή συμμετείχε και ο ψυχίατρος της ηθοποιού. Στόχος του Bobby Kennedy ήταν να της κλείσει το στόμα καθώς εκείνη ήταν έτοιμη να αποκαλύψει τα βρόμικα μυστικά της οικογένειας, όλα καταγεγραμμένα στο μικρό κόκκινο ημερολόγιό της. Αυτή η νέα θεωρία για το θάνατο της Monroe καταγράφεται στο βιβλίο «Η δολοφονία της Marilyn Monroe: Μια υπόθεση που έκλεισε» των Jay Margolis και Richard Buskin.

Ads

 
Ο πρώτος είναι ερευνητής δημοσιογράφος που ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν την Μονρόε και ο δεύτερος είναι αρθρογράφος των New York Times. Το βιβλίο τους περιλαμβάνει εκρηκτικές λεπτομερείς καταγγελίες. Η Daily Mail έκανε μια αποκλειστική πρώτη παρουσίαση του βιβλίου και των ισχυρισμών των δυο ερευνητών. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι το κατά πόσον παρουσιάζουν ισχυρά στοιχεία που πείθουν ότι δεν κατασκεύασαν ακόμη μια θεωρία συνωμοσίας κάτι που θα φανεί μετά την κυκλοφορία του βιβλίου και κυρίως εφόσον αυτή οδηγήσει στο άνοιγμα απόρρητων αρχείων του FBI.

image
 
Σύμφωνα με το βιβλίο ο Bobby Kennedy δεν ενεργούσε μόνος. Στη δολοφονία της Μονρόε συμμετείχε ο κουνιάδος του, ηθοποιός Peter Lawford, και ο ψυχίατρος της Μονρόε, ο δρ Ralph Greenson ο οποίος μάλιστα έδωσε στη σταρ τη θανατηφόρα για εκείνη ένεση. Μια ένεση πεντοβαρβιτάλης στην καρδιά.

image
Ο ψυχίατρος της Monroe, Ralph Greenson
 
«Ο Bobby Kennedy ήταν αποφασισμένος να την φιμώσει ανεξάρτητα από τις συνέπειες» αποκάλυψε ο Peter Lawford, σύμφωνα με τους συγγραφείς, και υποστήριξε ότι ο πολιτικός ζούσε υπό το βάρος της ενοχής. «Ήταν το πιο τρελό πράγμα που έκανε ποτέ και ήμουν κι εγώ τρελός που το άφησα να συμβεί».
 
Αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία φέρεται να είναι ο τραυματιοφορέας James C. Hall ο οποίος έφτασε στο σπίτι της Monroe και είδε τον ψυχίατρό της, δρ. Greenson να την κάνει την ένεση με αδιάλυτη πεντοβαρβιτάλη κατ’ ευθείαν στην καρδιά. Μάλιστα το έκανε τόσο βάναυσα ώστε της έσπασε ένα πλευρό με τη βελόνα. Σύμφωνα με τους ερευνητές ο Bobby Kennedy ήταν αυτός που είχε δώσει την εντολή. 
 
Μετά τη σχέση της με τον Jack Kennedy η Monroe ξεκίνησε να βλέπει τον Bobby Kennedy. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Lawford όπως αυτά παρουσιάζονται στο βιβλίο η ηθοποιός ερωτεύτηκε το δεύτερο Kennedy ο οποίος μάλιστα της είχε κάνει πρόταση γάμου. Όταν τελικά την άφησε εκείνη απείλησε να αποκαλύψει όλα τα μυστικά της οικογένειάς του στον Τύπο. Του είπε μάλιστα ότι τα είχε καταγράψει στο ημερολόγιό της.

Ads

image
 
Ο Bobby Kennedy συνάντησε τον ψυχίατρο της Monroe, Ralph Greenson και τον ενημέρωσε ότι γνωρίζει για τη δική του σχέση με την ηθοποιό. Του ζήτησε μάλιστα να τη δημοσιοποιήσει. Για τη σχέση τους είχε ενημερωθεί από τον Lawford ο οποίος με τη σειρά του είχε ακούσει τις κασέτες του FBI που παρακολουθούσε το σπίτι της ηθοποιού. Το σχέδιο αυτό δεν πέτυχε καθώς η Monroe δεν θέλησε ποτέ να δημοσιοποιήσει τη σχέση που είχε με το γιατρό της.
 
Η Monroe συνέχισε να απειλεί τον Kennedy. Εκείνος την επισκέφτηκε στο σπίτι της την ημέρα της δολοφονίας. Καβγάδισαν άγρια. Εκείνος έφυγε. Επέστρεψε όμως αργότερα με τη συνοδεία ανδρών της Gangster Squad μιας ομάδας γκάνγκστερ που έκαναν παράνομες δουλειές για την αστυνομία του Λος Άντζελες. Ένας από αυτούς έκανε την πρώτη ηρεμιστική ένεση στη Monroe. Άρχισαν να ψάχνουν για το ημερολόγιό της. Η ηθοποιός συνήλθε γρήγορα. Τότε ένας από τους γκάνγκστερ την έγδυσε και της χορήγησε με το ζόρι περίπου 40 ηρεμιστικά. Στις 22.30 όλη η ομάδα είχε αποχωρήσει. Το Μαλτέζ της ηθοποιού άρχισε να γαβγίζει κι εκείνη την ώρα έσπευσε η οικονόμος του σπιτιού που κάλεσε το ασθενοφόρο.

image
 
Οι τραυματιοφορείς έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στη Monroe που άρχισε να ανταποκρίνεται. Τότε στο δωμάτιο μπήκε ο Greenson και της έκανε την θανατηφόρα ένεση. Ο Τζέιμς Χολ από το πλήρωμα του ασθενοφόρου υποστηρίζει μάλιστα ότι δεν υπήρχαν συμπτώματα λήψης υπερβολικής δόσης στην ηθοποιό.
 
Σύμφωνα με το βιβλίο, το FBI άκουγε και κατέγραφε τα πάντα, μέσω κοριών. Ο Τζ. Εντγκαρ Χούβερ, έμαθε αμέσως ότι πέντε άτομα ήταν παρόντα κατά τον θάνατο της σταρ. Αντάλλαξε τη σιωπή του, σιγουρεύοντας την παραμονή στη θέση του.
 
Για τη δολοφονία της Monroe έχουν γραφτεί πλήθος βιβλίων που εμπλέκουν κάθε φορά διαφορετικά πρόσωπα με διαφορετικούς τρόπους. Άπειρα ρεπορτάζ έχουν γίνει από τα ΜΜΕ. Σε ένα από αυτά που έγιναν για το BBC η οικονόμος της Monroe παραδέχτηκε ότι όταν ο ψυχίατρος της ηθοποιού έφτασε στο σπίτι εκείνη δεν ήταν ακόμη νεκρή. «Γιατί στην ηλικία μου πρέπει ακόμη να καλύπτω αυτό το πράγμα;», είπε χαρακτηριστικά, νομίζοντας ότι τα μικρόφωνα ήταν κλειστά. Κι όμως, πέθανε το 1994 χωρίς να αποκαλύψει ποτέ περαιτέρω λεπτομέρειες.