Πιστό στο ραντεβού του, με όσους αγαπούν την Έβδομη Τέχνη, το κλασσικό και διαχρονικό πλέον Ταινιόραμα, επιστρέφει και φέτος στο Άστυ από την Ama Films. Μέσα από 168 επιλεγμένες ταινίες, οι οποίες θα προβληθούν σε διάστημα 56 ημερών και συγκεκριμένα από την Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Tο Ταινιόραμα αναμένεται να μας ταξιδέψει και φέτος σε μαγικά κινηματογραφικά λιμάνια, μέσα από αγαπημένες δημιουργίες, εμποτισμένες με τη μαγεία και τη νοσταλγία του φιλμ, όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει όλα αυτά τα χρόνια. Μέσα από την Κινηματογραφική Στήλη του Tvxs.gr θα παρακολουθήσουμε καρέ καρέ την αγαπημένη διοργάνωση και θα παρουσιάζουμε αναλυτικά, κάθε εβδομάδα, το πρόγραμμα προβολών, καθώς και τις προτάσεις μας.

Ads

Τρεις κόπιες την ημέρα και εκατοντάδες μπομπίνες εβδομαδιαίως, θα μπαινοβγαίνουν στο θρυλικό, σκοτεινό δωματιάκι του κεντρικού κινηματογράφου και θα ανεβοκατέβουν στο σινεφίλ υπόγειο της πλατείας Κοραή. Για μια ακόμη χρονιά, η γιορτή των κινηματογραφόφιλων στο Άστυ επιμένει και υποδέχεται το κοινό με σπάνιες ταινίες και κλασσικά αριστουργήματα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την πρώτη εβδομάδα προβολών, θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε επί της μεγάλης οθόνης, τα διαχρονικά αριστουργήματα, δύο σπουδαίων και πρόσφατα εκλιπόντων δημιουργών: του Έττορε Σκόλα και του Αντρέι Ζουλάφσκι.

image

«Το καλοκαίρι έρχεται και ένα «θερινό»-full air conditioned φεστιβάλ ταινιών-μαμούθ, το Ταινιόραμα 2016, θα απλωθεί για 2 μήνες στην καρδιά της πόλης μας, στην πλατεία Κοραή, από τις 12 Μαΐου έως τις 6 Ιουλίου. 8 εβδομάδες, 56 ημέρες, 168 ταινίες συνολικά έχουμε επιλέξει για να ξαναδούμε το σινεμά που μας μεγάλωσε, να θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές που μας έκαναν να αγαπήσουμε την έβδομη τέχνη, να θαυμάσουμε τις πιο ωραίες σεκάνς της μεγάλης οθόνης – εκείνες που μας συγκίνησαν και μας μάγεψαν ταυτόχρονα. Με άλλα λόγια, μια απέραντη Ταινιοθήκη στήνεται στον κινηματογράφο Άστυ, ώστε ένα ακόμη καλοκαίρι μας να «μυρίσει» από τον Μάιο. 25 ολόκληρα χρόνια επιμένοντας με το «Ταινιόραμα», αυτόν τον θρυλικό θεσμό που οι Αθηναίοι σινεφίλ εδραίωσαν ως ένα ετήσιο must-see πολιτιστικό γεγονός της πόλης, μην μπορώντας να αποχωριστούμε τη μυρωδιά και τη «φρεσκάδα» μιας κόπιας 35 mm. Σε αυτή την ψηφιακή λαίλαπα, η νοσταλγία του φιλμ εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας συναρπάζει. Συγκρατείστε μερικές classic κινηματογραφικές στιγμές, σπάνιας προβολής στη χώρα μας, ως πρόγευση: η κινηματογραφική μεταφορά του βιβλίου του Χένρι Μίλερ «Ήσυχες μέρες στο Κλισί», το δίδυμο Τζέρι Λιούις-Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον «Βασιλιά για μια νύχτα» του Σκορσέζε, τα υποτιμημένα «διαμάντια» από τον Μπράιαν Ντε Πάλμα, τον Ρόμπερτ Ρόσεν και τον Σίντνεϊ Λιούμετ, η μαγευτική «Ντίβα» του Ζαν-Ζακ Μπενέξ, κ.ά. Καλή θέαση!» – Αδερφοί Στεργιάκη

Ads

image

Ενδεικτικά, αναφέρουμε το πρόγραμμα προβολών της 1ης εβδομάδας του Ταινιοράματος 2016:

Πέμπτη 12 Μαΐου – Κορυφαίοι Γάλλοι Δημιουργοί
18:00 Ο Θείος μου από την Αμερική
20:00 Νύχτες με Πανσέληνο
22:00 Οι Εραστές

Παρασκευή 13 Μαΐου – Βραδιά Ακίρα Κουροσάβα

image

18:00 Ο Ηλίθιος
20:00 Ο Καταδικασμένος
22:00 Ο Θρόνος του Αίματος

Διαβάστε επίσης:
Ακίρα Κουροσάβα: Ο αυτοκράτορας του ιαπωνικού κινηματογράφου

Σάββατο 14 Μαΐου – R.I.P. Αντρέι Ζουλάφσκι

image

18:00 Το Τρίτο Μέρος της Νύχτας
20:00 Μια Γυναίκα Δαιμονισμένη
22:00 Η Δημόσια Γυναίκα

Διαβάστε επίσης:
Έφυγε ο σπουδαίος Πολωνός σκηνοθέτης Αντρέι Ζουλάφσκι

Κυριακή 15 Μαΐου – R.I.P. Έττορε Σκόλα

image

18:00 Μια Ξεχωριστή Μέρα
20:00 Η Νύχτα της Βαρέν
22:00 Η Ταράτσα

Διαβάστε επίσης:
Ο Μαρτσέλλο Μαστρογιάννι και η Σοφία Λόρεν, ζουν «Μια Ξεχωριστή Μέρα»

Δευτέρα 16 Μαΐου – Παράξενος Ερωτισμός
18:00 Ήσυχες Μέρες στο Κλισί
20:00 Τολμηρές Ιστορίες
22:00 Επικίνδυνες Σχέσεις

Τρίτη 17 Μαΐου – Σκανδιναβικά Αριστουργήματα

image

18:00 Όλες Αυτές οι Γυναίκες
20:00 Γερτρούδη
22:00 Κραυγές και Ψίθυροι

Διαβάστε επίσης:
Ο σπουδαίος Ίνγκμαρ Μπέργκμαν

Τετάρτη 18 Μαΐου – Σπουδαίοι Αμερικανοί Σκηνοθέτες
18:00 Βασιλιάς για μια Νύχτα
20:00 Όστερμαν, το 48ωρο των Κατασκόπων
22:00 Φαιντόρα

Το Ταινιόραμα 2016 στον Κινηματογράφο Άστυ (Κοραή 4, Αθήνα – Μετρό Πανεπιστημίου) θα διαρκέσει από την Πέμπτη 12 Μαΐου έως και την Τετάρτη 6 Ιουλίου. Θα υπάρχει ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο (3 ταινίες την ημέρα) των 7 ευρώ, μειωμένο των 6 ευρώ, ενώ θα διατεθεί περιορισμένος αριθμός καρτών διαρκείας και για τις 8 εβδομάδες αξίας 45 ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε την επίσημη ιστοσελίδα του Κινηματογράφου Άστυ στο Facebook.

Στον σύνδεσμο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Ταινιοράματος 2015 στο Άστυ, αλλά και να το κατεβάσετε σε μορφή .pdf